NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

«Μεγάλος αδελφός» από ΑΑΔΕ και τράπεζες για τους μετόχους εταιρειών

«Μεγάλος αδελφός» από ΑΑΔΕ και τράπεζες για τους μετόχους εταιρειών

Σε «διπλό φακέλωμα» όσων συμμετέχουν στα διοικητικά συμβούλια εταιρειών θα προχωρήσουν ΑΑΔΕ και τράπεζες για την καταπολέμηση της διακίνησης του μαύρου χρήματος, βάσει νόμου που ψηφίστηκε τον Ιούλιο και που σταδιακά ξεκινά η εφαρμογή του.

Όπως προβλέπει η σχετική εγκύκλιος, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2019 θα δημιουργηθεί από την ΑΑΔΕ μητρώο στο οποίο θα εντοπίζονται αναλυτικά στοιχεία για όλα τα φυσικά πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από Ανώνυμες Εταιρίες, Εταιρίες Περιορισμένης Ευθύνης, Ομόρρυθμες-Ετερόρρυθμες Εταιρίες και λοιπά νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες.

Την ίδια στιγμή, παρόμοιου τύπου μητρώο θα δημιουργηθεί και από τις τράπεζες. Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, στο συγκεκριμένο μητρώο θα καταγράφονται οι συναλλαγές των πελατών, ενώ σε αυτό θα έχει πρόσβαση και η ΑΑΔΕ  για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Πλέον, οι εταιρικές και άλλες οντότητες που έχουν έδρα στην Ελλάδα θα είναι υποχρεωμένες να συλλέγουν και να φυλάσσουν, σε ειδικό μητρώο που θα τηρούν στην έδρα τους, επαρκείς, ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με τους πραγματικούς δικαιούχους τους.

Σε αυτό, θα πρέπει να εντοπίζονται τουλάχιστον το ονοματεπώνυμο, η ημερομηνία γέννησης, η υπηκοότητα και η χώρα διαμονής των πραγματικών δικαιούχων, καθώς επίσης και το είδος και η έκταση των δικαιωμάτων που κατέχουν.

Με πληροφορίες από sofokleousin

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr