NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

iBorderCtrl: Στα σύνορα της Ελλάδας οι πρώτοι ανιχνευτές ψεύδους με τεχνητή νοημοσύνη

iBorderCtrl: Στα σύνορα της Ελλάδας οι πρώτοι ανιχνευτές ψεύδους με τεχνητή νοημοσύνη
01_11_2018 | 16:10 01_11_2018 | 16:12
epixeiro icon Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα

Σε εξάμηνη δοκιμαστική λειτουργία μπαίνει, από την αστυνομία της Ουγγαρίας, το σύστημα iBorderCtrl, συντονιστής του οποίου είναι ο Έλληνας Γιώργος Μπουλταδάκης της European Dynamics στο Λουξεμβούργο.

Το iBorderCtrl χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη συμμετοχή μιας σειράς ευρωπαϊκών χωρών. Οι πρώτες δοκιμές του θα γίνουν στα σύνορα της Ελλάδας, της Ουγγαρίας και της Λετονίας.

Το συγκεκριμένο project χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να θέσει σε εφαρμογή γρηγορότερους συνοριακούς ελέγχους. Το σύστημα βάζει τους χρήστες να συμπληρώσουν μια ηλεκτρονική αίτηση και να ανεβάσουν κάποια έγγραφα, όπως το διαβατήριό τους, όπου ένας «εικονικός συνοριοφύλακας» θέτει μια σειρά σχετικών ερωτήσεων.

Στόχος του είναι η διευκόλυνση των συνοριοφυλάκων στον εντοπισμό παράνομων μεταναστών και στη συμβολή στην πρόληψη της εγκληματικότητας και της τρομοκρατίας.

Όπως δήλωσε ο Μπουλταδάκης «χρησιμοποιούμε υπάρχουσες και αποδεδειγμένες τεχνολογίες - καθώς και νέες - για να ενδυναμώσουμε τους συνοριοφύλακες στην αύξηση της ακρίβειας και την αποτελεσματικότητα των συνοριακών ελέγχων».

Με πληροφορίες από Gizmodo, Ευρωπαϊκή Επιτροπή

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr