NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Νέο πλαίσιο λειτουργίας για τις πλατφόρμες crowdfunding

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Νέο πλαίσιο λειτουργίας για τις πλατφόρμες crowdfunding

Η Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε την περασμένη Δευτέρα επί τις θέσης της ως προς τους κοινούς κανόνες για τη δημιουργία και τη λειτουργία ευρωπαϊκών υπηρεσιών crowdfunding.

Το κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα έχει στόχο την «βοήθεια των υπηρεσιών crowdfunding στην εσωτερική αγορά και την ενίσχυση της διασυνοριακής χρηματοδότησης επιχειρήσεων εντός της ΕΕ, παρέχοντας ένα ενιαίο πλαίσιο κανόνων».

Σε αυτό το πλαίσιο, τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν να αυξηθεί το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο για κάθε προσφορά crowdfunding στα 8.000.000 ευρώ, ποσό που θα υπολογίζεται σε δωδεκάμηνη περίοδο.

Παράλληλα, οι πάροχοι θα πρέπει να προσφέρουν ξεκάθαρες πληροφορίες για τα ρίσκα και τους κινδύνους της επένδυσης και να διασφαλίζουν στους πελάτες τους το δικαίωμα να υποβάλλουν καταγγελία εις βάρος τους δωρεάν.

Οι ευρωβουλευτές συμφώνησαν ότι κάθε υποψήφιος πάροχος θα πρέπει να ζητάει άδεια λειτουργίας από την αρμόδια εθνική αρχή του κάθε κράτους μέλους, την οποία κάθε κράτος καλείται να ορίσει.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr