NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Προς ενεργοποίηση η πλατφόρμα της «Ηλεκτρονικής Πολεοδομίας»

Προς ενεργοποίηση η πλατφόρμα της «Ηλεκτρονικής Πολεοδομίας»

«Άμεση, σφαιρική και απολύτως έγκυρη ενημέρωση για τα πολεοδομικά δεδομένα κάθε σημείου της Επικράτειας»,προσφέρει, σε δημόσια διοίκηση και πολίτες, η «Ηλεκτρονική Πολεοδομία» (e-Πολεοδομία 3), που ενεργοποιείται με Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, όπως αναφέρει ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα επιτρέπει στους φορείς του δημοσίου, τους μηχανικούς ή άλλους ενδιαφερόμενους ιδιώτες, να πληροφορούνται με «ένα κλικ» τους όρους δόμησης και τις χρήσεις γης για κάθε ακίνητο και γενικότερα τα δημόσια γεωχωρικά δεδομένα της ισχύουσας πολεοδομικής νομοθεσίας, που προσδιορίζουν το καθεστώς ιδιοκτησίας, δόμησης, εκμετάλλευσης ή και προστασίας της ακίνητης περιουσίας.

«Ουσιαστικό βήμα στο ευρύτερο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους, αποτελεί η δημιουργία και πλήρης αξιοποίηση της πλατφόρμας e-Πολεοδομία. Η διαρκής αναβάθμιση της πλατφόρμας, η επικαιροποίηση των δεδομένων της και η διασύνδεσή της με άλλες ομοειδείς βάσεις γεωχωρικών δεδομένων, θα συμβάλει στην αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών που εμπλέκονται με τον χωρικό σχεδιασμό, και κυρίως στην καλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και επαγγελματιών», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Σταθάκης.

Με την Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 5045 / Τεύχος Β’ /13-11-2018) καθορίζονται οι αναγκαίες λεπτομέρειες για τη λειτουργία, τήρηση, επικαιροποίηση και περαιτέρω ανάπτυξη της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία αφορά στα πολεοδομικά δεδομένα της χώρας και περιλαμβάνει τα δημόσια γεωχωρικά δεδομένα που παράγονται από τις διαδικασίες του ρυθμιστικού χωρικού σχεδιασμού και της εφαρμογής του και έχουν θεσμική και κανονιστική ισχύ γενικά, ειδικά ή τοπικά στην Επικράτεια.

Η ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα, μόλις ολοκληρωθεί η καταχώρηση των πολεοδομικών σχεδίων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr