NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Σεμινάρια & Επιμόρφωση Στελεχών
ανάγνωση

Πώς να γίνεις η πιο περιζήτητη και πιστοποιημένη Γραμματέας Διοίκησης

Πώς να γίνεις η πιο περιζήτητη και πιστοποιημένη Γραμματέας Διοίκησης

Γραμματέας ή Βοηθός Διοίκησης;

Όπως και να την αποκαλέσει κανείς είναι η «ραχοκοκαλιά» της επιχείρησης. Είναι το στέλεχος που αποδίδει τα μέγιστα στο πιο νευραλγικό πόστο της εταιρείας με άρτιο επαγγελματισμό και άψογη μαεστρία. Διαχειρίζεται τις σχέσεις εντός της επιχείρησης, αλλά κι εκείνες με τους εξωτερικούς συνεργάτες, τους προμηθευτές, τους πελάτες. Γνωρίζει πολύ καλά να χειρίζεται τις μηχανές γραφείου, τον υπολογιστή, το χαρτώο μητρώο αλλά και το ηλεκτρονικό, συντάσσει και δακτυλογραφεί και διεκπεραιώνει την εισερχόμενη κι εξερχόμενη αλληλογραφία, οργανώνει συναντήσεις, ταξίδια, συνέδρια, ομιλίες. Εξυπηρετεί τον Διευθύνοντα Σύμβουλο με ζήλο, ήθος, υπευθυνότητα, μεράκι κι ευγένεια. 

VIRTUAL ASSISTANT

Σε μια εποχή που η τεχνολογία εξελίσσεται εν ριπή οφθαλμού, η πληροφορία διαχέεται ταχύτατα, τα εργαλεία Internet προσφέρουν αμεσότητα και αυτοματοποίηση, η εξέλιξη της εργασίας της Βοηθού Διοίκησης είναι αναπόφευκτη.  

Το ερώτημα που εγείρεται αμέσως είναι το εξής: Στο γραφείο ή από το σπίτι; Μπορεί μια Βοηθός Διοίκησης να εξυπηρετεί το πόστο της με φυσική παρουσία ή είναι εφικτό να εργάζεται από το σπίτι? Κι αν αυτό θεωρηθεί μοιραία δεδομένο, πόσο κατορθωτό είναι αυτό τελικά;

Ναι, είναι δυνατό να συμβεί! Οι εξειδικευμένες αυτές Βοηθοί Διοίκησης είναι οι λεγόμενες Virtual Assistants (συντομογραφικά VA). Είναι τα στελέχη που δεν απαιτείται να βρίσκονται με φυσική παρουσία στα γραφεία της επιχείρησης, αλλά εφοδιασμένα με laptop/προσωπικό υπολογιστή, internet και τα κατάλληλα εργαλεία μπορούν να κινούν τα νήματα μακρόθεν.   

Κάποιες ενδεικτικές εργασίες που μπορεί να κάνει μια VA είναι:  

  • Εισαγωγή Δεδομένων
  • Διαχείριση Αλληλογραφίας
  • Τηλεφωνικές Υπηρεσίες
  • Online Εξυπηρέτηση Πελατών (emails, chat, social media)
  • Υποβολή άρθρων
  • Έρευνα
  • Διαχείριση Blog
  • Social Media ManagerΠροσωπικές αγορές
  • Δημιουργία ηλεκτρονικού περιοδικού
  • Προγραμματισμό ταξιδιών
  • Διοργάνωση Εκδηλώσεων
  • Απομαγνητοφωνήσεις
  • Κωδικοποίηση Εγγράφων

photo-keimeou-2.jpg?mtime=20181119113407#asset:104695

ΟΦΕΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΜΕ VIRTUAL ASSITSTANT

Ουσιαστικά, τα οφέλη που απορρέουν από μια συνεργασία με μια Virtual Assistant είναι απτά. Ευθύς αμέσως οι VA είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, πράγμα που λύνει τα χέρια της Διοίκησης καθώς δεν χρειάζεται να συμπεριλαμβάνονται στο προσωπικό της επιχείρησης με εξαρτημένη εργασία. Η αμοιβή της VA βασίζεται σε ένα προσυμφωνημένο συμβόλαιο με ωριαία εργασία – αμοιβή και η Διοίκηση παύει να ανησυχεί για πληρωμές σε ασφαλιστικά ταμεία, εργατικές εισφορές, αποζημιώσεις αδειών ασθενείας ή συνταξιοδοτικές εισφορές, όπως -υποχρεωτικά από το νομικό πλαίσιο- συμβαίνει με τις Βοηθούς εξαρτημένης εργασίας. Οι VA είναι επιφορτισμένοι με  την πληρωμή των προσωπικών τους φόρων και το οιοδήποτε γραφειοκρατικό κόστος. Στο συμφωνητικό, επίσης, καθορίζονται οι ώρες εργασίας και ο τρόπος παράδοσης του εξυπηρετούμενου έργου.  

Αυτά τα οφέλη έχουν αντίκτυπο στο οικονομικό πεδίο των επιχειρήσεων. Σε μια πιο ανθρωποκεντρική προσέγγιση του θέματος, αναγνωρίζεται η ελευθερία κινήσεων των VA, καθώς καταργείται το συγκεκριμένο οχτάωρο εργασίας και οι επαγγελματίες δύνανται να επιλέξουν τον τρόπο και τον χρόνο εργασίας τους.

phto-keimenou-1.jpg?mtime=20181119113526#asset:104696

Μια ακόμη προσέγγιση είναι η σχέση VA – Διευθυντή. Σε ένα κλασικό οκτάωρο εργασίας μέσα σε ένα γραφείο, η καθημερινή συνεργασία ενδέχεται να επιφέρει προστριβές και πιθανές συγκρούσεις μεταξύ Βοηθών Διοίκησης και Διευθυντών. Στην εξ αποστάσεως συνεργασία, τούτες οι πιθανότητες μειώνονται στο ελάχιστο αφήνοντας τις VA να λειτουργήσουν με αυτονομία και ευελιξία.  

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι ήρθε η ώρα να καλωσορίσουμε το μέλλον!  

TO DIPLOMA ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ TOY FUTURE BUSINESS SCHOOL

Η Future Business School σχεδίασε και προσφέρει ένα μοναδικό πρόγραμμα για Γραμματείς Διοίκησης που εξασφαλίζει επιτυχημένη καριέρα σε όσους το παρακολουθήσουν.  

Γιατί λοιπόν αξίζει να παρακολουθήσει κάποιος το πρόγραμμα:

Στο DIPLOMA ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ  οι συμμετέχοντες θα μάθουν τα ΠΑΝΤΑ στην ΠΡΑΞΗ και θα πιστοποιηθούν.

  • Θα εκπαιδευτούν σε θέματα γραμματειακής υποστήριξης, στην επίλυση προβλημάτων και στην αποτελεσματική ανάληψη πρωτοβουλιών.
  • Θα αναπτύξουν και θα εξελίξουν τις δεξιότητες που απαιτεί η διοίκηση και η οργάνωση της επιχείρησης και θα ενισχύσουν  τις δεξιότητες που καθιστούν μια γραμματέα διοίκησης  παραγωγική και εύστοχη.
  • Παράλληλα, θα προετοιμαστούν 100% για να πιστοποιηθούν από την ACTA, Τεχνοβλαστό του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.  

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το Diploma  απευθύνεται σε Γραμματείς όλων των επιπέδων και κατηγοριών και περιλαμβάνει τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

  • Η Σύγχρονη Γραμματέας Διοίκησης
  • Management
  • Οργάνωση & Ηλεκτρονική Οργάνωση Γραφείου
  • Αλληλογραφία & Ηλεκτρονική Αλληλογραφία
  • Προετοιμασία για εξετάσεις πιστοποίησης Γραμματέων ACTA/CSMA
  • Time & Stress Management
  • Change Management
  • Change Management
  • Conflict Management
  • Δημόσιες Σχέσεις
  • Τεχνικές Επικοινωνίες


ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ DIPLOMA

Η διδασκαλία των μαθημάτων του DIPLOMA γίνεται :

  • με φυσική παρουσία στις εγκαταστάσεις του FUTURE BUSINESS SCHOOL
  • με τη μέθοδο E learning μέσω  υπερσύγχρονης εκπαιδευτικής πλατφόρμας

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ  

Το πρόγραμμα οδηγεί στην πιστοποίηση από την ACTA (Τεχνοβλαστό του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης)  

PHOTO_KEIM3.png?mtime=20181119113918#asset:104697

Το σχήμα πιστοποίησης φέρει την ένδειξη Certified Secretaries Management Assistants  (CSMA) - Πιστοποιημένος Γραμματέας Βοηθός Διοίκησης, είναι μοναδικό και διαπιστευμένο σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024 από το ΕΣΥΔ, τον κατά νόμο αρμόδιο οργανισμό με το πιστοποιητικό αρ. 594. Αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία πιστοποίησης γίνεται με αμεροληψία και με τεκμηριωμένη επάρκεια, ενώ παράλληλα καθιστά αναγνωρισμένο και αποδεκτό το εν λόγω πιστοποιητικό ως ισότιμο από τους Εθνικούς Φορείς Διαπίστευσης των χωρών - μελών της European Cooperation for Accreditation.  

Στο  FUTURE BUSINESS SCHOOL αξιοποιώντας την πολύχρονη εμπειρία όλων των  στελεχών, καθηγητών, και συνεργατών μας δημιουργούμε  και εφαρμόζουμε νέες ιδέες και προγράμματα και ανοίγουμε νέους ορίζοντες αξιοποιώντας την καινοτομία που παρέχεται μέσα από την τεχνολογία και τη βιωματική εκπαίδευση.

Για όσους ενδιαφέρονται  να παρακολουθήσουν το DIPLOMA ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ το νέο τμήμα ξεκινά στις 26 Νοεμβρίου 2018 με eLearning μεθοδολογία και προσφέρεται με  έκπτωση -30%  

Πληροφορίες 210 57 82 931, 2105763920  info@futurebs.gr, www.futurebs.gr  

FUTURE BUSINESS SCHOOL  

Το FUTURE BUSINESS SCHOOL είναι πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης  με αδειοδότηση από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. του Υπουργείου Παιδείας

Προσφέρει πιστοποιημένα Diplomas και Σεμινάρια, από κορυφαίους φορείς πιστοποίησης που  αναγνωρίζονται και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και διασφαλίζουν την αξιοπιστία του, όπως η TUV AUSTRIA ACADEMY (HELLAS) και η ACTA (Τεχνοβλαστός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), η UNICERT, συνεργασίες που ανταποκρίνονται πλήρως στις ιδιαίτερες επαγγελματικές συνθήκες της εποχής.

Αυτή τη στιγμή, μετρά πάνω από 11.000 αποφοίτους στην Ελλάδα, την  Ευρώπη και την  Κύπρο  και έχει υλοποιήσει προγράμματα επιμόρφωσης σε περισσότερες από 1000 από τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις .

Έχει εδραιώσει την ηγετική του  θέση στην εκπαίδευση στελεχών και αποτελεί την κορυφαία επιλογή των μεγαλύτερων Ιδιωτικών και Δημόσιων εταιριών στην Ελλάδα και στην Κύπρο για την επιμόρφωση των στελεχών τους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr