NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Excelon: H ελληνική fintech startup που έχει στόχο να μετεξελιχθεί σε blockchain τράπεζα

Excelon: H ελληνική fintech startup που έχει στόχο να μετεξελιχθεί σε blockchain τράπεζα

Με έδρα το Λονδίνο, παρουσία σε Σόφια και Ταλίν, αλλά και με το κύριο κομμάτι του ανθρωπίνου δυναμικού για ανάπτυξη και διοίκηση να βρίσκεται στην Ελλάδα, ξεκίνησε το ταξίδι της η Fintech startup, Excelon Financial Services. Στόχος της, όπως αναφέρεται, το disrupt στην ευρύτερη αγορά χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, καθώς στρατηγικό της στόχο αποτελεί η μετεξέλιξη της στην πρώτη Blockchain τράπεζα, σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Η τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει και συνεχώς εξελίσσει ο Όμιλος PARKGURU τα τελευταία δύο χρόνια, στο πλαίσιο του πετυχημένου ICO που πραγματοποίησε για την ανάπτυξης της εφαρμογής PARKGENE, η οποία αφορά τη μίσθωση parking στη λογική του AirBnB, καθώς και την ενσωμάτωση στην εφαρμογή των πληρωμών μέσω κρυπτονομισμάτων, δημιούργησε την Excelon» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, η Excelon, ετοιμάζεται να κάνει τα πρώτα της βήματα με στόχο την παγκόσμια αγορά, έχοντας πλέον αποκτήσει και τις απαιτούμενες άδειες και συνεργασίες για ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος, χρηματιστηρίου και πορτοφολιού κρυπτονομισμάτων.

Ο αρχικός στρατηγικός σχεδιασμός της Excelon αναπτύσσεται σε δύο στάδια. Το πρώτο στάδιο της ανάπτυξης της Excelon, που υλοποιείται αυτή τη στιγμή, είναι η έκδοση κάρτας Mastercard και το άνοιγμα λογαριασμού (IBAN). Τη κάρτα της Excelon θα μπορούν να αποκτούν οι μόνιμοι κάτοικοι των Eυρωπαϊκών χωρών, απολαμβάνοντας πλήρως τα προνόμια που θα την συνοδεύουν, όσο και αυτοί που βρίσκονται σε κάποια Eυρωπαϊκή χώρα για μικρό χρονικό διάστημα ή για κάποιο άλλο λόγο δεν θεωρούνται μόνιμοι κάτοικοι. Το δεύτερο στάδιο αφορά το λανσάρισμα, στον αμέσως επόμενο μήνα, του πρώτου παγκοσμίως, με αυτά τα χαρακτηριστικά, CryptoWallet, καθώς ο κάτοχος της κάρτας Excelon θα μπορεί να μετατρέπει άμεσα τα Crypto νομίσματα που διαθέτει σε FIAT νομίσματα και το ανάποδο φυσικά.

Ήδη στο website της Excelon υπάρχει η δυνατότητα να δηλώσει κάποιος την επιθυμία του να αποκτήσει κάρτα Excelon MasterCard, και όσοι είναι στους πρώτους 1.000 έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν την Premium Excelon MasterCard.

"H Excelon θέτει νέα στάνταρτ και ανεβάζει τον πήχη στον ανταγωνισμό των Fintech εταιρειών που οραματίζονται τη νέα εποχή του ψηφιακού χρήματος", δήλωσε ο Νικόλας Σκαρλάτος, CEO της Excelon, συνεχίζοντας  "H αφοσίωση μας στην παροχή επαναστατικών και καινοτόμων λύσεων στην αγορά αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, και ευχαριστούμε τη κοινότητα μας για την θερμή υποστήριξη τους".

Η επίσημη ανακοίνωση της Excelon πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Decentralized 2018. Στη παρουσίαση εκτός από το προϊόν και τα χαρακτηριστικά του, παρουσιάστηκε και η καινοτόμα εφαρμογή του Quorum Blockchain (JP Morgan) την οποία έχει ενσωματώσει για την ασφάλεια των συναλλαγών και τη κανονιστική συμμόρφωση (compliance) με τους κανονισμούς των επιβλεπόντων θεσμικών οργάνων (FCA-UK, FIU-Estonia) η Excelon .

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr