NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

To ΕΔΕΤ υποστηρίζει την παγκόσμια κοινότητα ανάπτυξης ανοιχτού κώδικα

To ΕΔΕΤ υποστηρίζει την παγκόσμια κοινότητα ανάπτυξης ανοιχτού κώδικα

Συμμετέχει στο νεοσύστατο Ceph Foundation για τη διαχείριση της μαζικής ανάπτυξης δεδομένων και πληροφοριών

Το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) μαζί με κορυφαίους τεχνολογικούς φορείς υποστηρίζει την παγκόσμια κοινότητα ανάπτυξης ανοικτού κώδικα, συμμετέχοντας ως ιδρυτικό μέλος στο Ceph Foundation

Το Ceph είναι ένα ενοποιημένο, κατανεμημένο, ευέλικτο σύστημα για την αποθήκευση δεδομένων σε μορφή  Object, Block και File.

Το Ceph Foundation υπάγεται στο Linux Foundation, μέλος του οποίου είναι και το ΕΔΕΤ. Αποτελεί σημείο αναφοράς για την κοινότητα των χρηστών της τεχνολογίας Ceph που συμβάλλει  στην περαιτέρω προώθηση και στην ανάπτυξη της και προάγει την παγκόσμια συνεργασία. Το Ceph χρησιμοποιείται από παρόχους cloud και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, όπως χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, παρόχους τηλεπικοινωνιακών υποδομών και λογισμικού, ακαδημαϊκούς και κρατικούς φορείς.

To ΕΔΕΤ είναι από τους πρώτους φορείς που υιοθέτησαν την τεχνολογία αποθήκευσης δεδομένων Ceph για τη φιλοξενία ερευνητικών δεδομένων με υψηλές απαιτήσεις διαθεσιμότητας.  Ειδικότερα, δεδομένα του προγράμματος παρατήρησης της γης που συλλέγονται στο πλαίσιο του έργου Copernicus και φιλοξενούνται στα κέντρα δεδομένων του ΕΔΕΤ, διαμοιράζονται σε καθημερινή βάση με χρήση παραγωγικών διατάξεων Ceph.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr