NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Εμπειρίες επιχειρηματιών από το πρόγραμμα «Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES»

Εμπειρίες επιχειρηματιών από το πρόγραμμα «Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES»

Ο Gianfranco Meggiorin είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος του Navimeteo, ενός κέντρου που από το 1990 παρέχει σε ναυτικούς και πλοιάρχους υπηρεσίες θαλάσσιων μετεωρολογικών προγνώσεων σε 24ωρη βάση

Η εταιρεία έχει την έδρα της στον Κόλπο της Γένοβας, στη Βόρεια Ιταλία, και δραστηριοποιείται σε όλη τη Μεσόγειο αλλά και εκτός αυτής. Ο Gianfranco απασχολεί μια μικρή ομάδα εξειδικευμένου προσωπικού, τα περισσότερα μέλη της οποίας έχουν ως μητρική γλώσσα τα ιταλικά. Ωστόσο, η κύρια γλώσσα εργασίας στον επαγγελματικό κόσμο της ναυτιλίας είναι τα αγγλικά.

Με αυτό το σκεπτικό, ο Gianfranco θέλησε να προσλάβει έναν ασκούμενο από το εξωτερικό, με πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας. Έμαθε για το πρόγραμμα εργασιακής κινητικότητας στην ΕΕ «Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES (YfEj)» όταν γνώρισε τη Marirosa Chiocca, σύμβουλο του EURES στην Citta Metropolitana di Genova.

Οικονομική και διοικητική υποστήριξη

Ακολουθώντας μια απλή διαδικασία επιλογής προσωπικού, σύντομα ο Gianfranco προσέλαβε τη Mari, μια αγγλόφωνη ασκούμενη από την Εσθονία. 

Η Mari ταίριαξε εξαιρετικά στην εταιρεία και μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της άσκησής της προσλήφθηκε με σύμβαση πλήρους απασχόλησης. Από τότε ο Gianfranco έχει προσλάβει και δεύτερο ασκούμενο μέσω του προγράμματος.

Μια επιτυχημένη σύσταση

Ο Gianfranco έμεινε τόσο ικανοποιημένος που πρότεινε το πρόγραμμα YfEj και στη γυναίκα του που είναι και η ίδια επιχειρηματίας. 

Η σύζυγος του Gianfranco, Gabriella Minuzzo εξειδικεύεται σε έναν τελείως διαφορετικό τομέα για τον οποίο είναι διάσημη η περιοχή Valle d’Aosta: την παραγωγή κρασιού.

Η Gabriella έχει δικό της αμπελώνα και οινοποιείο, ενώ ταυτόχρονα διευθύνει τον ξενώνα Maison d'Hotes Victoret, όπου οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν την πανέμορφη κοιλάδα όπου καλλιεργεί τα σταφύλια της.

Όπως και ο Gianfranco, η Gabriella προσέλαβε δύο ασκούμενους μέσω του προγράμματος YfEj – έναν από τη Φινλανδία και έναν από τη Γαλλία. Οι ασκούμενοι μοιράζουν τον χρόνο τους μεταξύ του αμπελώνα, του οινοποιείου και του ξενώνα.

Αμοιβαία οφέλη για εργοδότες και εργαζομένους

Το πρόγραμμα YfEj προσφέρει μια αμοιβαία επωφελή σχέση από την οποία κερδίζουν τόσο οι εργοδότες όσο και οι εργαζόμενοι. Παρόλο που θα μπορούσαν να είχαν βρει κάποιο άτομο μέσω κέντρου εύρεσης εργασίας, θεώρησαν ότι το YfEj ήταν μια καλή ευκαιρία για να αποκτήσει ο ασκούμενος εμπειρία στο εξωτερικό και εκείνοι να λάβουν υποστήριξη στην καθημερινή τους εργασία.

Το γεγονός ότι τόσο ο Gianfranco όσο και η Gabriella είχαν τόσο θετικές εμπειρίες από το πρόγραμμα YfEj –παρότι εργάζονται σε πολύ διαφορετικούς τομείς– αποδεικνύει τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν κάθε είδους εργοδότες από το πρόγραμμα.

Πηγή: eures

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr