NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Daimler: Νέα χρηματοδότηση στην Beat - Κόμβος για την τεχνολογία και την καινοτομία στην Ελλάδα

Daimler: Νέα χρηματοδότηση στην Beat - Κόμβος για την τεχνολογία και την καινοτομία στην Ελλάδα
03_12_2018 | 15:43 03_12_2018 | 15:49
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα

Ένα νέο γύρο χρηματοδότησης υλοποιεί η Daimler στην Beat, μια επένδυση που έρχεται να υποστηρίξει το πλάνο επέκτασης της στη Νότια Αμερική και την ανάπτυξη τεχνολογίας αιχμής στην Ελλάδα, με στόχο την εξαγωγή της και στις υπόλοιπες αγορές όπου δραστηριοποιείται, όπως επιβεβαίωσε σήμερα η Beat στο επιχειρώ.

Στην Αθήνα, όπου ενισχύονται με ακόμη περισσότερους πόρους τα κεντρικά γραφεία της Beat, δημιουργείται πλέον η καρδιά του τεχνολογικού προϊόντος, της έρευνας και της καινοτομίας της εταιρείας. H Beat θα επενδύσει στην ανάπτυξη εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης, Machine Learning και Big Data.

Το 2019, όπως αναφέρει η εταιρεία, αναμένεται να μεταφέρει τα γραφεία της σε ένα νέο χώρο με την ονομασία «The Orbit», επί της λεωφόρου Κηφισίας. Εκεί φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα εργασιακό περιβάλλον υψηλών διεθνών προδιαγραφών και ένα κόμβο για την τεχνολογία και την καινοτομία στην Ελλάδα.

Η Beat υπογραμμίζει και τις πρόσφατες αναφορές στον διεθνή Τύπο του CEO, Νίκου Δρανδάκη. Σύμφωνα με τον Δρανδάκη, η εταιρεία έχει επιτύχει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 100% κατά τα τελευταία χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι κάθε χρόνο διπλασιάζει τον αριθμό των διαδρομών που πραγματοποιούνται μέσω της εφαρμογής της.

Παράλληλα, έχει διπλασιάσει και τις θέσεις εργασίας της κατά τον τελευταίο μόνο χρόνο. Στις αρχές του 2017, όταν και ολοκληρώθηκε η εξαγορά της από τη Daimler, είχε λιγότερους από 150 εργαζομένους, ενώ σήμερα απασχολεί 400 άτομα «και ο αριθμός τους διαρκώς αυξάνεται».

Τονίζεται πως η Beat σκοπεύει να διπλασιάσει και πάλι τον αριθμό των εργαζομένων της τη νέα χρονιά σε όλες τις χώρες που λειτουργεί και να δημιουργήσει 200 νέες θέσεις εργασίας στην Αθήνα το 2019. Διαθέτει ήδη ισχυρή παρουσία στο Περού, ενώ τον τελευταίο χρόνο έχει επεκταθεί «με επιτυχία» σε δύο ακόμη χώρες, τη Χιλή και την Κολομβία.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι θα επεκταθεί στο Μεξικό, και συγκεκριμένα στην Πόλη του Μεξικού, μέσα στο 1ο τρίμηνο του 2019. Η Πόλη του Μεξικού είναι η μεγαλύτερη ισπανόφωνη πόλη στον κόσμο και η μεγαλύτερη πόλη στην οποία θα λειτουργεί η Beat.

Μετά το Μεξικό και εντός τους 2019, ο Δρανδάκης έχει αναφέρει ότι η Beat σκοπεύει να επεκταθεί σε περισσότερες πόλεις της Νοτίου Αμερικής, ξεκινώντας από τις Μεντεγίν και Κάλι στην Κολομβία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr