NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Aegean κάνει το επόμενο βήμα, μετά την επένδυση 5 δισ. δολαρίων σε νέα αεροσκάφη

Η Aegean κάνει το επόμενο βήμα, μετά την επένδυση 5 δισ. δολαρίων σε νέα αεροσκάφη
06_12_2018 | 21:18 06_12_2018 | 21:20
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα

Η Aegean προχώρησε στην υπογραφή προσυμφώνου με την Pratt & Whitney για τον εξοπλισμό έως και 62 αεροσκαφών Airbus νέας γενιάς της οικογένειας A320neo με τους κινητήρες GTF. Η εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια της επένδυσης 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την παραγγελία ως 42 αεροσκαφών νέας γενιάς Airbus A320neo.

Το προσύμφωνο υπέγραψαν ο Πρόεδρος της Aegean, Ευτύχιος Βασιλάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean, Δημήτρης Γερογιάννης και o Rick Deurloo, Senior Vice President of Sales, Marketing and Customer Support, της Pratt & Whitney, παρουσία του Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα, Geoffrey R. Pyatt.

Με την κίνηση αυτή, επεκτείνει την συνεργασία της με την Pratt & Whitney, η οποία έχει ήδη εξοπλίσει το στόλο των 49 αεροσκαφών της οικογένειας Α320 που διαθέτει σήμερα η Aegean με κινητήρες V2500.

H οικογένεια κινητήρων GTF της Pratt & Whitney αποτελεί την νέα γενιά κινητήρων εμπορικών αεροσκαφών. Περισσότερα από 290 αεροσκάφη σε 32 αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο είναι εξοπλισμένα με αυτούς.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας η Pratt & Whitney θα παρέχει επίσης στην Aegean τις υπηρεσίες συντήρησης των κινητήρων μέσω μακροχρόνιας σύμβασης παροχής υπηρεσιών.

Ο Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Η επιλογή των κινητήρων GTF ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην μακροχρόνια συνεργασία μας με την Pratt & Whitney. Τα αεροσκάφη μας θα είναι εξοπλισμένα με κινητήρες της νεότερης και πλέον εξελιγμένης τεχνολογίας. Η συμφωνία αυτή αναμένεται να έχει σαν αποτέλεσμα τη σημαντική βελτίωση της αποδοτικότητας της Εταιρείας μας μέσω εξοικονόμησης στην κατανάλωση καυσίμων, καθώς και της βελτίωσης του κόστους μέσω της μακροχρόνιας σύμβασης συντήρησης των κινητήρων, η οποία αποτελεί κομμάτι αυτής της συμφωνίας».

Από την πλευρά του ο Rick Deurloo, Senior Vice President of Sales, Marketing and Customer Support, της Pratt & Whitney σημείωσε: «Δεν θα μπορούσαμε να μην είμαστε ακόμα πιο υπερήφανοι που γιορτάζουμε την επέκταση της μακρόχρονης συνεργασίας μας με την Aegean, μια σχέση που ξεκίνησε από την αρχή της αεροπορικής εταιρείας το 1999. Ο κινητήρας GTF έχει φέρει την επανάσταση στην τεχνολογία του κλάδου των αερομεταφορών και θα προσφέρει στην Aegean αποδεδειγμένη απόδοση και περιβαλλοντικά οφέλη. Μας τιμά το γεγονός ότι θα εξοπλίσουμε και υποστηρίξουμε το νέο στόλο της οικογένειας A320neo της Aegean στο μέλλον».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr