NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Βρετανία: Το «μαύρο» χρήμα βάζει προσωρινό τέλος στις golden visa

Βρετανία: Το «μαύρο» χρήμα βάζει προσωρινό τέλος στις golden visa

Η βρετανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε αναστολή της πρώτης βαθμίδας visa που παρέχεται σε πολίτες χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, γνωστής και ως golden visa, μιας διαδικασίας που προσφέρεται με κίνητρο την επένδυση μεγάλων κεφαλαίων στην χώρα.

Η αναστολή παροχής golden visa θα τεθεί σε εφαρμογή από την ερχόμενη Παρασκευή και μέχρι να υιοθετούν αυστηρότεροι κανονισμοί, το 2019. Όπως δήλωσε η υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, Caroline Nokes, «έχω ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ανεχθούμε άτομα που δεν ακολουθούν τους κανόνες και επιδιώκουν να κάνουν κατάχρηση του συστήματος».

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προτείνω αυτά τα νέα μέτρα, τα οποία θα διασφαλίσουν ότι μόνο πραγματικοί επενδυτές, οι οποίοι προτίθενται να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, μπορούν να επωφεληθούν από το μεταναστευτικό μας σύστημα» πρόσθεσε η Nokes.

Οι αλλαγές έρχονται ως μέρος της προσπάθειας που πραγματοποιεί η βρετανική κυβέρνηση εναντίον του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και του οργανωμένου εγκλήματος. Οι νέοι κανονισμοί θα απαιτούν από τους αιτούντες ολοκληρωμένους ελέγχους των οικονομικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων  τους και απόδειξη ότι διαθέτουν τον έλεγχο των 2 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών που απαιτούνται για την απόκτηση της βίζας. Οι αιτούντες δεν θα είναι πλέον σε θέση να επενδύσουν σε κρατικά ομόλογα αλλά μόνο σε εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το πρόγραμμα ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στους Ρώσους ολιγάρχες και σε εκατομμυριούχους από την Κίνα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Πάνω από 1.000 golden visa χορηγήθηκαν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018. Σύμφωνα με τους New York Times, με μια χρηματοδότηση 2 εκατομμυρίων λιρών, οι επενδυτές έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για μόνιμη διαμονή στην χώρα εντός πέντε ετών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr