NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Γερμανία: 100.000 θέσεις εργασίας «απειλούνται» από την ηλεκτροκίνηση

Γερμανία: 100.000 θέσεις εργασίας «απειλούνται» από την ηλεκτροκίνηση
10_12_2018 | 13:20
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Περισσότερες από 100.000 θέσεις εργασίας θα στοιχίσει στη Γερμανία η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου για την Εργασία και το Επάγγελμα.

«Μέχρι το 2035 θα χαθούν σχεδόν 114.000 θέσεις εργασίας λόγω της μετάβασης της παραγωγής από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στην ηλεκτροκίνηση», αναφέρει η συγκεκριμένη έκθεση.

Οι ειδικοί υπολογίζουν πως οι απώλειες για την οικονομία της χώρας θα φτάσουν τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσοστό 0,6% επί του γερμανικού ΑΕΠ.

Την ίδια στιγμή, εκτιμάται ότι η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση θα έχει παροδικά θετική επίδραση λόγω των επενδύσεων της αυτοκινητοβιομηχανίας, χάρη στις οποίες θα δημιουργηθούν 16.000 νέες θέσεις εργασίας.

Όπως σημειώνει δημοσίευμα της Deutsche Welle, ο κύριος λόγος πίσω από σημαντική μείωση των θέσεων εργασίας είναι ότι η παραγωγή ηλεκτροκινητήρων είναι λιγότερο πολύπλοκη, με σαφώς λιγότερα εξαρτήματα από ότι οι κινητήρες ντίζελ ή βενζίνης, κάτι που σημαίνει πως απαιτείται και λιγότερο προσωπικό για την παραγωγή τους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr