NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Χρηματοδότησεις
ανάγνωση

Orange Grove: Νέο πρόγραμμα μαθητικής επιχειρηματικότητας & καινοτομίας

Orange Grove: Νέο πρόγραμμα μαθητικής επιχειρηματικότητας & καινοτομίας
12_12_2018 | 14:40 12_12_2018 | 14:44
epixeiro icon Ειδήσεις | Χρηματοδότησεις

Το Orange Grove ανακοινώνει το νέο πρόγραμμα Junior Squeezy και καλεί μαθητές/ριες (ηλικίας 15 – 18 ετών) να υποβάλλουν την αίτηση τους, είτε μεμονωμένα είτε στο πλαίσιο μιας ομάδας, έως και την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019.

Σκοπός του προγράμματος είναι να εμπνεύσει, να εκπαιδεύσει και να προετοιμάσει τους συμμετέχοντες για να πετύχουν στη σύγχρονη παγκόσμια οικονομία, καλλιεργώντας την επιχειρηματική νοοτροπία τους και αναπτύσσοντας τις δεξιότητες του 21ου αιώνα.

Το πρόγραμμα θα βοηθήσει τους μαθητές να κατανοήσουν περισσότερα σχετικά με το τι είναι ένας επιχειρηματίας, θα τους δείξει ποιες δεξιότητες απαιτούνται και θα τους βοηθήσει να γίνουν και οι ίδιοι επιχειρηματίες.

Το Junior Squeezy έχει σχεδιαστεί ώστε να συμβουλεύσει, να υποστηρίξει και να εξοπλίσει τους νέους με τις απαραίτητες δεξιότητες. Διδάσκονται η κριτική σκέψη, η δημιουργικότητα, η επίλυση προβλημάτων, η επικοινωνία και η συνεργασία ενώ πραγματικοί επιχειρηματίες και εμπειρογνώμονες βοηθούν ως σύμβουλοι και μέντορες, καθοδηγώντας τους μαθητές στην ανάπτυξη της ιδέας τους. 

Τον Φεβρουάριο και το Μάρτιο του 2019,  όλοι οι μαθητές θα εργαστούν σε ομάδες μέχρι 5 ατόμων και υπό την καθοδήγηση ενός μέντορα  θα ενθαρρυνθούν να δημιουργήσουν, να αναπτύξουν και να υλοποιήσουν τις ιδέες τους και τον Απρίλιο να τις παρουσιάσουν στη δημιουργική κοινότητα του Orange Grove!

Σε τρεις από αυτές τις ομάδες θα τους προσφερθεί χώρος εργασίας, coaching (συμβουλευτική) στο Orange Grove και καθώς και η ευκαιρία να συνδεθούν με ένα διεθνές δίκτυο επιχειρηματιών, εμπειρογνωμόνων και coaches.

Το Orange Grove αποτελεί έναν διεθνή incubator για startups που δημιουργήθηκε ως πρωτοβουλία της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Μέσα από incubation προγράμματα, το Orange Grove στηρίζει άτομα ή ομάδες με μία καινοτόμα επιχειρηματική ιδέα ή υφιστάμενη startup στα πρώτα της βήματα (από κάθε τομέα της οικονομίας, κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα), ώστε να αναπτυχθούν σε μία βιώσιμη επιχείρηση προσφέροντας εκπαίδευση, mentoring, συμβουλευτική και πρόσβαση στο διεθνές δίκτυο του Orange Grove και της Ολλανδικής Πρεσβείας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία αιτήσεων, τις προσφερόμενες υπηρεσίες του προγράμματος και το Orange Grove θα βρείτε εδώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr