NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Reuters: Ο Donald Trump εξετάζει «μπλόκο» σε Huawei και ZTE

Reuters: Ο Donald Trump εξετάζει «μπλόκο» σε Huawei και ZTE

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναμεταδίδει το Reuters, ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump εξετάζει την πιθανότητα απαγόρευσης χρήσης τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού των Huawei και ZTE από τις αμερικανικές εταιρείες, μέσω σχετικού διατάγματος που θα δοθεί μέσα στη νέα χρονιά.

Το εκτελεστικό διάταγμα, το οποίο βρίσκεται υπό εξέταση για περισσότερους από οκτώ μήνες, θα μπορούσε να εκδοθεί τον Ιανουάριο, ζητώντας από το υπουργείο εμπορίου να απαγορεύσει στις αμερικανικές εταιρείες να αγοράζουν εξοπλισμό από ξένους κατασκευαστές τηλεπικοινωνιών «που δημιουργούν σημαντικούς κινδύνους εθνικής ασφάλειας».

Αν και πιθανολογείται πως η εντολή δεν θα κατονομάζει τις δύο εταιρείες, πηγή ανέφερε στο Reuters ότι οι υπάλληλοι του υπουργείου θα την ερμηνεύσουν ως εξουσιοδότηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του εξοπλισμού των δύο εταιρειών. Οι πηγές αναφέρουν ότι το τελικό κείμενο δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

Το ζήτημα αποκτά ειδική βαρύτητα, σε μια εποχή που οι αμερικανικοί τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι αναζητούν συνεργάτες για την ανάπτυξη δικτύων πέμπτης γενιάς (5G).

Με πληροφορίες από Reuters

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr