NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

Κυλλήνη: Εγκαινιάστηκε η πρώτη εγκατάσταση σημείου ηλεκτροδότησης υβριδικού πλοίου

Κυλλήνη: Εγκαινιάστηκε η πρώτη εγκατάσταση σημείου ηλεκτροδότησης υβριδικού πλοίου

Εγκαινιάστηκε, την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, στο λιμάνι της Κυλλήνης, η πρώτη εγκατάσταση σημείου ηλεκτροδότησης υβριδικού πλοίου (cold ironing) από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό και τον Δήμαρχο Κυλλήνης, Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ, παρουσία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρου Γαλιατσάτου.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός κατά την ομιλία του στα εγκαίνια, ανέφερε: «Σήμερα στην Κυλλήνη γράφεται ιστορία όχι μόνο για τις λιμενικές υποδομές της χώρας μας αλλά και όλης της Ανατολικής Μεσογείου. Το έργο Elemed είναι ένα έργο που πάει τη χώρα μας ένα βήμα μπροστά, από ανθρώπους που οραματίσθηκαν και συνεχίζουν να οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα και θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συντελεστές και ιδιαίτερα τον Δήμο και τον Δήμαρχο Κυλλήνης καθώς και το ΕΜΠ. Το λιμάνι της Κυλλήνης θα είναι πλέον ένα ιστορικό λιμάνι».

Το έργο υλοποιήθηκε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος ELEMED της δράσης «Συνδέοντας την Ευρώπη». Σκοπός του είναι να συμβάλλει στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του θορύβου στα λιμάνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλος όμως στόχος είναι και να ανοίξει καινοτόμες εφαρμογές, όπως η μελλοντική ηλεκτροκίνηση στα πλοία.

Η εγκατάσταση που εγκαινιάζεται είναι πιλοτική και έχει μια παγκόσμια καινοτομία. Αυτή έγκειται στον τρόπο διασύνδεσης με την παροχή ρεύματος ενός επιβατικού οχηματαγωγού από την πρύμνη. Το πλοίο που πρώτο θα αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη τεχνολογία στο λιμάνι είναι το FIOREDILEVANTE, της LEVANTEFERRIES. Το συγκεκριμένο πλοίο, έχει κάνει όλες τις απαραίτητες μετατροπές στο ηλεκτρικό του κύκλωμα, ώστε να μπορεί να συνδεθεί με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος του λιμανιού. Η τροφοδότησή του με ηλεκτρικό ρεύμα κατά τη διάρκεια του ελλιμενισμού, θα έχει ως αποτέλεσμα τη διακοπή της χρήσης των γεννητριών ρεύματος, που έχουν ως καύσιμο το πετρέλαιο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr