NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Έρχονται αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο της «χρυσής βίζας»

Έρχονται αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο της «χρυσής βίζας»

Αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο βάσει του οποίου χορηγείται η «χρυσή βίζα» έρχονται μέσω τροπολογίας που κατέθεσε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Η συγκεκριμένη τροπολογία αποσκοπεί, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, στο να εξαλειφθεί η πρακτική της πληρωμής ποσών μέσω τερματικών POS.

Όπως ορίζεται, η αξία του ακινήτου (που κατ’ ελάχιστον παραμένει 250.000 ευρώ) θα πρέπει να καταβάλλεται ολοσχερώς κατά την υπογραφή του αντίστοιχου συμβολαίου.

Η δε καταβολή του ποσού θα πρέπει να γίνεται στο σύνολό του με δίγραμμη τραπεζική επιταγή σε πιστωτικό ίδρυμα που λειτουργεί στην Ελλάδα ή με μεταφορά πίστωσης και πάλι σε λογαριασμό στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, έχουν χορηγηθεί 3.404 άδειες σε επενδυτές ακινήτων, με πρώτη χώρα προέλευσης των αγοραστών την Κίνα με 1.700 άδειες, δεύτερη τη Ρωσία με 450 και τρίτη την Τουρκία με 356.

Το σύνολο των αδειών διαμονής αν συμπεριληφθούν και οι άδειες που έχουν δοθεί στους συγγενείς των επενδυτών είναι 8.899 άδειες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr