NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

Nike: Τα πρώτα «έξυπνα» παπούτσια που δένονται μέσω smartphone

Nike: Τα πρώτα «έξυπνα» παπούτσια που δένονται μέσω smartphone
16_01_2019 | 12:11 16_01_2019 | 12:13
epixeiro icon Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα, Διεθνή

Τα πρώτα παπούτσια που χαρακτηρίζονται ως «έξυπνα» παρουσίασε η Nike, ένα ζευγάρι αθλητικών υποδημάτων των οποίων τα κορδόνια μπορούν να ρυθμιστούν είτε χειροκίνητα, μέσω των σχετικών πλήκτρων, είτε ακόμη και μέσω μιας εφαρμογής για smartphone.

Η ονομασία τους είναι Adapt BB και το κόστος τους υπολογίζεται στα 350 δολάρια. Τα παπούτσια διαθέτουν το σύστημα αυτόματου δεσίματος κορδονιών Fit Adapt το οποίο κάνει χρήση ενός μηχανισμού για «εκπαίδευση» του παπουτσιού ώστε να «σφίγγει» ανάλογα με τις ανάγκες εκείνου που τα φοράει.

«Οι αθλητές θα μπορούν να ενημερώνουν και να εξελίσσουν τα παπούτσια τους με αναβαθμίσεις, νέα χαρακτηριστικά και υπηρεσίες μέσω τεχνολογίας που κάνει χρήση smartphone και βρίσκεται μέσα στα υποδήματα τους» δήλωσε ο Michael Donaghu, αντιπρόεδρος της Nike για τον τομέα της καινοτομίας.

Το συγκεκριμένο προϊόν φαίνεται πως προσανατολίζεται σε αθλητές του μπάσκετ, με την εταιρεία να αναφέρει πως «καθώς το σύστημα FitAdapt τονίζει την ποιότητα προσαρμογής, το επόμενο βήμα θα είναι να το προσφέρουμε και σε άλλα προϊόντα αθλητισμού και τρόπου ζωής, το καθένα με μοναδικές απαιτήσεις για προσαρμογή σε διαφορετικά περιβάλλοντα».

Παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα με την προβολή του video. Επικοινωνήστε μαζί μας αν επιθυμείτε να το αναφέρετε.
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr