NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Μεγάλη διαρροή δεδομένων - Πώς θα ελέγξετε εάν έχει διαρρεύσει το email σας

Μεγάλη διαρροή δεδομένων - Πώς θα ελέγξετε εάν έχει διαρρεύσει το email σας

773 εκατομμύρια διευρύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εντοπίζονται σε μια από τις μεγαλύτερες «συγκεντρώσεις» δεδομένων αυτού του τύπου που εντοπίστηκε από τον ερευνητή θεμάτων ασφαλείας Troy Hunt, διαχειριστή της υπηρεσίας «Have I Been Pwned».

Στη συγκεκριμένη διαρροή, η οποία ονομάζεται από τους ειδικούς «Collection #1», δεν εντοπίζονται δεδομένα αποκλειστικά και μόνο από μια πηγή αλλά από διάφορες περιπτώσεις όπου υπηρεσίες είχαν υποστεί παραβίαση των συστημάτων τους.

Συνολικά, εντοπίζονται 1.160.253.228 μοναδικοί συνδυασμοί διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κωδικών πρόσβασης, περίπου 773 εκατομμύρια email και 21.222.975 μοναδικοί κωδικοί πρόσβασης. Αν και πολλές από τις διευθύνσεις προέρχονται από προηγούμενες παραβιάσεις, ο Hunt δήλωσε ότι υπάρχουν 140 εκατομμύρια διευθύνσεις που δεν έχουν προηγουμένως βρεθεί σε άλλες διαρροές.

Οι χρήστες καλούνται να ελέγξουν εάν το email τους εντοπίζεται στη συγκεκριμένη βάση, να αλλάξουν κωδικό πρόσβασης και να χρησιμοποιήσουν multifactor authentication, όπου αυτό είναι διαθέσιμο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr