NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Η Microsoft «τελειώνει» τα Windows 10 Mobile τον ερχόμενο Δεκέμβριο

Η Microsoft «τελειώνει» τα Windows 10 Mobile τον ερχόμενο Δεκέμβριο

Στα τέλη του 2019 αναμένεται το οριστικό τέλος των Windows 10 Mobile, του mobile λειτουργικού συστήματος που η Microsoft είχε παρουσιάσει ως ανταγωνιστική πρόταση απέναντι στα Android της Google και iOS της Apple.

Συγκεκριμένα, η έκδοση 1709, η οποία διατέθηκε τον Οκτώβριο του 2017, θα είναι και η τελευταία, με την εταιρεία να σταματάει την επίσημη υποστήριξη του λειτουργικού συστήματος στις 10 Δεκεμβρίου του 2019.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία ισχύει για όλες τις πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Windows 10 Mobile και Windows 10 Mobile Enterprise. Σημειώνεται πως αν και η εταιρεία είχε αναφέρει πέρυσι πως δεν ανέπτυσσε νέα χαρακτηριστικά, συνέχιζε να υποστηρίζει το OS με ενημερώσεις ασφαλείας.

Με βάση τη συγκεκριμένη εξέλιξη, οι χρήστες δεν θα είναι σε θέση να λαμβάνουν δωρεάν υποστήριξη ή αναβαθμίσεις. Υπενθυμίζεται πως η προηγούμενη μεγάλη έκδοση, τα Windows Phone 8.1, έφτασαν στο δικό τους «τέλος» στις 11 Ιουλίου του 2017.

Μετά την ολοκλήρωση της υποστήριξης, η αυτόματη ή χειροκίνητη δημιουργία νέων αντιγράφων ασφαλείας συσκευών για ρυθμίσεις και ορισμένες εφαρμογές θα συνεχιστεί για 3 μήνες, κάτι που θα λήξει στις 10 Μαρτίου 2020. Ορισμένες υπηρεσίες, όπως τα photo uploads και η επαναφορά αντιγράφων ασφαλείας συσκευών ενδέχεται να συνεχίσουν να λειτουργούν για ακόμη 12 μήνες μετά το τέλος της υποστήριξης.

Η ίδια η Microsoft προτείνει πλέον στους καταναλωτές να επιλέξουν μια Android ή iOS συσκευή.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr