NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Επιδότηση 1.000 ευρώ για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου εξετάζει το ΥΠΕΝ

Επιδότηση 1.000 ευρώ για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου εξετάζει το ΥΠΕΝ
Φωτογραφία: Visitor7

Μια σειρά κινήτρων βρίσκεται υπό εξέταση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μεταξύ των οποίων και η επιδότηση 1.000 ευρώ για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τους καταναλωτές, με βάση τους στόχους του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ).

Όπως ανέφερε κατά την ομιλία του σε συνέδριο για τις οικολογικές μεταφορές ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, για να επιτευχθούν οι στόχοι στον τομέα των μεταφορών πρέπει το ένα δέκατο των οχημάτων να είναι ηλεκτροκίνητο το 2030, συνεπώς μετά το 2025 το ένα στα τρία αυτοκίνητα που ταξινομούνται πρέπει να είναι ηλεκτρικό..

Πέρα από την επιδότηση, σύμφωνα με τον υπουργό χρειάζεται ένας νόμος - πλαίσιο που θα ρυθμίζει πληθώρα θεμάτων για τις υποδομές φόρτισης κλπ. αλλά και για τη λειτουργία των αγορών, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες επενδύσεις. Σημειώνεται πως σήμερα υπάρχουν 50 σημεία φόρτισης και 450 οχήματα στη χώρα μας.

Την ίδια στιγμή και σύμφωνα πάντα με τις αναφορές του υπουργού, θα πραγματοποιηθούν σύντομα διαγωνισμοί για τη δημιουργία των έξι πρώτων πράσινων νησιών με τη συνδρομή ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Την επόμενη εβδομάδα η ΡΑΕ θα οριστικοποιήσει τη γνωμοδότηση για τη δέσμη ρυθμίσεων σχετικά με την ηλεκτροκίνηση.

Με πληροφορίες από Έθνος

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr