NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

«Crafting the future» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

«Crafting the future» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
31_01_2019 | 14:25
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Ένα διήμερο πρόγραμμα, στις 1 και 2 Φεβρουαρίου 2019, που συνδυάζει τη λαμπρότητα και την τεχνογνωσία της χειροτεχνίας με την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες που εφαρμόζονται στους χώρους της μόδας και του design, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της βιωσιμότητας, παρουσιάζεται στη Μικρή Σκηνή της Στέγης.

Φτιάχνοντας το μέλλον της μόδας και του design. Το Crafting the Future παρουσιάζει ομιλητές από όλο τον κόσμο και ακούει τις γνώμες διακεκριμένων επαγγελματιών. Θέτει τις σωστές ερωτήσεις και προωθεί δυνατές λύσεις, προσφέροντας συγχρόνως την ευκαιρία σε όλους, από επαγγελματίες έως φοιτητές, να ενημερωθούν για τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία της μόδας.

Βασικό χαρακτηριστικό του διήμερου προγράμματος είναι η σύνδεση διαφορετικών πολιτισμών, η ανάπτυξη δεξιοτήτων και η καλλιέργεια γνώσης με στόχο την απελευθέρωση δυνάμεων. Συγκεντρώνοντας τεχνογνωσία από τη Βρετανία και άλλες χώρες, το «Crafting the Future» επιδιώκει να δημιουργήσει γόνιμο έδαφος για την ανταλλαγή εμπειρίας πάνω στην πρωτοπορία των βιώσιμων διαδικασιών, συνδέοντας τη γνώση ανθρώπων που καινοτομούν στον χώρο της μόδας.

Θα εξερευνήσετε την αειφορία στη μόδα, την καινοτομία και τα βιώσιμα υλικά μέσα από ένα πρίσμα κριτικής σκέψης, τον ρόλο της τεχνολογίας για μια διάφανη αλυσίδα εφοδιασμού, προτάσεις σχεδιαστών για τις περιβαλλοντικές προκλήσεις και τον ρόλο της χειροτεχνίας σε αυτό το πολύπλοκο πανόραμα.

Επιμέλεια:

Μαρία Παπαϊωάννου, Arts Manager, British Council

Αφροδίτη Παναγιωτάκου, Διευθύντρια Πολιτισμού Ιδρύματος Ωνάση

Πρόδρομος Τσιαβός, Υπεύθυνος Ψηφιακής Πολιτικής και Ανάπτυξης Ιδρύματος Ωνάση

Orsola de Castro, Ιδρύτρια & Creative Director της πρωτοβουλίας Fashion Revolution

Crafting the future|Πρόγραμμα συνεδρίου

Παρασκευή 1/02|10:00-21:00

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση | Μικρή Σκηνή

Επαγγελματίες του χώρου της μόδας και του design από όλον τον κόσμο μιλούν, συζητούν και συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα για την καινοτομία, τη βιωσιμότητα, τη δημιουργικότητα, την αειφορία και τις σύγχρονες προκλήσεις της βιομηχανίας της μόδας.

Η είσοδος είναι δωρεάν. Απαραίτητη η προκράτηση θέσης μέσω Εventbrite.

Crafting the Future | Workshops

Σάββατο 2/02|12:30-21:00

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση | Σε διάφορους χώρους της Στέγης

Από τον ηθικό τρόπο παραγωγής ρούχων και το εμπόριο μέχρι τη δημιουργία «αργών» και «γρήγορων» ενδυμάτων και από τον ακτιβισμό της μόδας μέχρι τη βιωσιμότητα μιας γκαρνταρόμπας. Πέντε εργαστήρια γεμίζουν τη Στέγη απαντούν ερωτήματα και θέτουν τις βάσεις για το αύριο της μόδας.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η υποβολή αίτησης μέσω Eventbrite.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr