NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Ridemind: Online ενοικίαση αυτοκινήτων από ιδιώτες σε ιδιώτες [Συνέντευξη]

Ridemind: Online ενοικίαση αυτοκινήτων από ιδιώτες σε ιδιώτες [Συνέντευξη]

Ο Αντώνης Καραλούλης, CEO της Ridemind, μιλάει στο epixeiro.gr για τις υπηρεσίες car sharing που προσφέρει η συγκεκριμένη startup και για τα οφέλη που υπάρχουν για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές.

Τι ακριβώς είναι η Ridemind και πώς προέκυψε η ιδέα για τη δημιουργία της; Από πόσα άτομα αποτελείται, σήμερα, η ομάδα σας;

Η Ridemind προέκυψε λόγω της συνεχούς ανάγκης των ανθρώπων να έχουν μεγαλύτερη ευελιξία στις μετακινήσεις τους, ακολουθώντας την τάση του sharing economy, και ταυτόχρονα να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους ως μία ακόμη πηγή εισοδήματος. Η ομάδα μας αποτελείται από οκτώ άτομα και συνεχώς διευρύνεται.

Ποιες είναι οι υπηρεσίες που παρέχετε και γιατί κάποιος να επιλέξει την πλατφόρμα σας, σε σύγκριση και με τον ενδεχόμενο ανταγωνισμό;

Η Ridemind είναι μία υπηρεσία διαμεσολάβησης μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν να ενοικιάζουν οχήματα μεταξύ τους σε πολύ συμφέρουσες τιμές και πάντα με μικτή ασφαλιστική κάλυψη από την Allianz Ελλάδος. Οι τιμές είναι πολύ ανταγωνιστικές, αναλόγως τα μοντέλα και την εποχικότητα.

Πόσοι είναι σήμερα οι χρήστες της Ridemind και πόσα αυτοκίνητα νοικιάζονται μέσω της πλατφόρμας σας; Δώστε μας και μια εικόνα για το σημερινό μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς του car sharing.

Οι ενεργοί χρήστες είναι περισσότεροι από 1.000 και τα αυτοκίνητα που νοικιάζονται μεταβάλλονται αναλόγως με τη ζήτηση και την εποχικότητα. Τα αυτοκίνητα που «διαμοιράζονται» παγκοσμίως έχουν ξεπεράσει ήδη τις 120.000 μονάδες και αναμένεται περαιτέρω εκθετική άνοδος.

Πώς προχωράει, μέχρι σήμερα, το monetization της αρχικής ιδέας; Έχετε αναζητήσει κάποια χρηματοδότηση ή κάτι σχετικό;

Η εταιρεία μας έχει λάβει ήδη χρηματοδοτήσεις από ιδιώτες επενδυτές και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με εταιρείες και fund του εξωτερικού για τους επόμενους γύρους χρηματοδότησης.

Υπάρχει κάποια πολιτική ασφάλισης των αυτοκινήτων και, αν ναι, πως εφαρμόζεται αυτή;

Όλες οι ενοικιάσεις καλύπτονται με μικτή ασφάλιση μέσα από ένα μοναδικό πρόγραμμα που έχει συναφθεί με την Allianz Ελλάδος, έτσι ώστε ο ιδιοκτήτης να αισθάνεται ασφαλής για το αυτοκίνητό του και ο ενοικιαστής να απολαμβάνει ξέγνοιαστα τη διαδρομή του.

Με βάση και τις πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις γύρω από την οικονομία του διαμοιρασμού, ποιο είναι το νομικό/φορολογικό πλαίσιο υπό το οποίο πραγματοποιούνται οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων; Πως φορολογούνται οι ιδιοκτήτες και οι ενοικιαστές;

Οι ιδιοκτήτες φορολογούνται κανονικά για τα εισοδήματα που λαμβάνουν. Η οικονομία του διαμοιρασμού είναι μία παγκόσμια τάση η οποία πολλές φορές προλαβαίνει τις κυβερνήσεις στη νομοθέτηση ρυθμιστικών ή άλλων διατάξεων. Σταδιακά λύνονται και τα όποια ζητήματα μέσα από την υποβολή νομοσχεδίων και τη ρύθμιση των αγορών.

Ποια η γνώμη σας για το σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας μας και την ελληνική startup σκηνή; Υπάρχουν καινοτόμες ιδέες και η ανάλογη υποστήριξη σε αυτές;

Το επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας παραμένει δύσκολο και δύσβατο για τους επιχειρηματίες, κυρίως λόγω της εχθρικής αντιμετώπισης από το κράτος, τις υπερβολικές φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις καθώς και την πολυνομία η οποία επικρατεί σε συνδυασμό και με την αργή απονομή δικαιοσύνης. Όλα αυτά αποθαρρύνουν νέους επενδυτές ή ξένους οι οποίοι θα ήθελαν να επενδύσουν στην χώρα μας. Η ελληνική startup σκηνή διέρχεται μία φάση ωρίμανσης και σε αυτή πολλές καινοτόμες και πρωτοποριακές ιδέες αναδεικνύονται. Δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε η ανάλογη υποστήριξη, ούτε οι πηγές χρηματοδότησης για να αναπτυχθούν. Οι όποιες μεμονωμένες κινήσεις από φορείς είναι καλοδεχούμενες, αλλά δυστυχώς χωρίς συνέχεια και επιμονή είναι πολύ δύσκολο να υπάρχουν αποτελέσματα.

Συμμετείχατε πρόσφατα στο ελληνικό περίπτερο στην CES 2019. Μιλήστε μας για την συγκεκριμένη εμπειρία και τα ενδεχόμενη οφέλη που υπήρξαν για εσάς από την παρουσία σας στην έκθεση.

Η CES είναι η μεγαλύτερη τεχνολογική έκθεση του κόσμου και αναμφίβολα η παρουσία ελληνικού περιπτέρου και η συμμετοχή εθνικής αντιπροσωπείας δίνει μία νέα δυναμική στα εγχειρήματα όλων των εταιρειών. Η προβολή που υπήρξε σε συνδυασμό με τις πολλές κατ’ιδίαν συναντήσεις με επιχειρήσεις και επενδυτές είναι τα βασικότερα οφέλη που προέκυψαν. Το πιο σημαντικό όμως, είναι η παρουσία της χώρας μας για πρώτη φορά σε μία έκθεση τέτοιου βεληνεκούς, που ενισχύει την προβολή της και τη βάζει στο ραντάρ όσων ασχολούνται με τη τεχνολογία. Για να κεφαλαιοποιηθεί κάτι τέτοιο, φυσικά, θα πρέπει να υπάρχει και η απαιτούμενη συνέχεια.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα, οι επόμενοι στόχοι, για την Ridemind, όσον αφορά και στα πιθανά σχέδια επέκτασης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες;

Η Ridemind συνεχώς εξελίσσεται, τόσο στους τομείς του b2c όσο και στον τομέα του b2b, όπου παρέχει λύσεις και εφαρμογές έξυπνης τεχνολογίας στον τομέα των μεταφορών. Σκοπός είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας και η συνεργασία με άλλες εταιρείες στο κομμάτι των έξυπνων μεταφορών, που θα οδηγήσει σε περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων μας. Η ευρωπαϊκή αγορά μας ενδιαφέρει όπως και στοχευμένες αγορές εκτός Ευρώπης της οποίες και παρακολουθούμε.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr