NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

AthensFahionClub: Σοκολατένιο νυφικό από τους σπουδαστές της Σχολής!

AthensFahionClub: Σοκολατένιο νυφικό από τους σπουδαστές της Σχολής!
12_02_2019 | 14:04 12_02_2019 | 14:47
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Mε ένα εντυπωσιακό Chocolate Fashion Show και δύο Styling Workshops συμμετείχε η Σχολή Μόδας AthensFashionClub στο 2ο Φεστιβάλ Σοκολάτας, που πραγματοποιήθηκε 1,2 και 3 Φεβρουαρίου 2019 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Οι σπουδαστές της Σχολής, σχεδιαστές και στυλίστες, πάντρεψαν την αγάπη τους για τη μόδα και τη λατρεία τους για την σοκολάτα και ανέλαβαν να δημιουργήσουν ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ από όλα τα είδη της σοκολάτας τα οποία παρουσίασαν στο περίπτερο της Σχολής καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

Τις εντυπώσεις έκλεψε το νυφικό από λευκή σοκολάτα, που άφησε έκπληκτους τους επισκέπτες του Φεστιβάλ. Το εντυπωσιακό αυτό φόρεμα, αποτέλεσε πρόκληση για τους σπουδαστές της Σχολής, οι οποίοι ανέλαβαν τον σχεδιασμό και τη δημιουργία του σε ένα project διάρκειας τριών μηνών.

Αποκορύφωμα της συμμετοχής της Σχολής Μόδας AthensFashionClub στο Φεστιβάλ ήταν το Chocolate Fashion Show, το 1ο στην Ελλάδα, στο οποίο παρουσιάστηκε το νυφικό φορεμένο από μοντέλο σε μία πασαρέλα με κόκκινο χαλί και παρουσιαστή τον Πέτρο Πολυχρονίδη. Η διαφορετική αυτή προσέγγιση για την πιο όμορφη ημέρα κάθε γυναίκας ήρθε από την Σχολή Μόδας “AthensFashionClub” ως μία πρωτοποριακή στυλιστική πρόταση άνευ προηγουμένου.

Μεγάλο ενδιαφέρον είχαν και τα Styling Workshops που προετοίμασαν και παρουσίασαν οι στυλίστες της Σχολής με θέμα την ιστορία των Chocolate Fashion Shows στις διεθνείς πασαρέλες, αλλά και στυλιστικές προτάσεις για τους επισκέπτες του Φεστιβάλ. Με έμπνευση από τα χρώματα της σοκολάτας έβαλαν στόχο να ταξιδέψουν τους συμμετέχοντες στον κόσμο της μόδας, παραδίδοντας «μαθήματα» styling με τον πιο γλυκό κι ευφάνταστο τρόπο!

H πορεία προς την ολοκλήρωση του «Σοκολατο – νυφικού»

nyfiko_sokolata2.jpg?mtime=20190212140230#asset:113492

Oι σπουδαστές της σχολής περιγράφουν με μεγάλο ενθουσιασμό την εμπειρία τους από την ενασχόλησή τους με το project.

«Όταν μας ανέθεσαν το project για το φεστιβάλ σοκολάτας, ενθουσιάστηκα και συνάμα σάστισα. Νόμιζα πως βρέθηκα σε σχολή ζαχαραπλαστικής. Δεν ξέρω πώς ήρθε αυτή η ιδέα στην αγαπημένη κ. Βυτινίδου και απόρησα πώς θα εμπιστευτεί τους νέους σπουδαστές της σε δημιουργία fashion show, workshops και όλων όσων είδατε. Σκέφτηκα: αποτυχία. Κι όμως, πίστεψε σε εμάς και μας εμπιστεύθηκε με κλειστά μάτια. Είδε κάτι που εμείς αδυνατούσαμε να διακρίνουμε. Άφησε τη φαντασία και τη δημιουργικότητα όλων μας να ανθίσει και παράλληλα ήταν εκεί να μας καθοδηγεί και να μας στηρίζει. Τελειώνοντας με αυτό το project, είμαι πλέον σίγουρη ότι διάλεξα τη σωστή σχολή μόδας για τις σπουδές μου. Αποκόμισα βέβαια λίγα κιλάκια παραπάνω τρώγοντας τη μισή σοκολάτα του project, όμως θα το ξαναέκανα, παρά τις πρακτικές δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε . Η σοκολάτα δεν είναι τόσο εύκολο υλικό όσο όλοι νομίζουν, όμως έτσι όπως πλαθόταν, έπλασε και μια καταπληκτική ομάδα που σίγουρα θα ήθελα να ξανασυνεργαστώ και να συμμετάσχω μαζί της σε πολλές ακόμα εκδηλώσεις», δήλωσε η 1οετής σπουδάστρια στο τμήμα των Σχεδιαστών Κωνσταντίνα Μπένου.

«Ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία για εμένα και χάρηκα πολύ διότι μέσα από αυτό το project μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω κι άλλες σπουδάστριες της σχολής που δεν τις γνώριζα, αλλά και ανθρώπους από τον χώρο της ζαχαροπλαστικής, ακόμα και τους διοργανωτές του Φεστιβάλ. Για μένα ήταν μοναδική εμπειρία να δουλεύεις σε ένα κλίμα άκρως δημιουργικό, όπου εμείς, οι σπουδάστριες, ήμασταν σε διαρκή επικοινωνία και μαζί και με την κ. Μαρία Βυτινίδου συζητούσαμε ιδέες και το πώς μπορούν αυτές να υλοποιηθούν. Επίσης για μένα ήταν μεγάλη πρόκληση η ιδέα και μόνο του να δουλέψουμε με φαινομενικά άσχετα υλικά μεταξύ τους, όπως το ύφασμα και η σοκολάτα, να τα συνδυάσουμε και από αυτά να δημιουργήσουμε μόδα, να φτιάξουμε ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ, μία εμπειρία που δεν περίμενα ποτέ ότι θα ζούσαμε στη σχολή μόδας που σπουδάζω», είπε η Κωνσταντίνα Κοζακίδη, σπουδάστρια στο Foundation Fashion Design and Production.

«Ενθουσιάστηκα πάρα πολύ με το Styling Workshop που έκανα γιατί με έκανε να νιώσω πιο άνετα να εκτίθεμαι μπροστά σε κοινό και να κάνω παρουσιάσεις για τη μόδα. Τα πήγαμε πάρα πολύ καλά δεδομένου ότι δεν έχουμε ξαναδουλέψει με υλικά που ήταν δύσκολο να συνδυαστούν, όπως το ύφασμα και η σοκολάτα και θεωρώ ότι του χρόνου αν το ξανακάνουμε θα έχουμε διορθώσει ακόμα και τις πιο μικρές ατέλειές μας. Η σχολή μου μου προσέφερε μία εμπειρία που δεν είχα ξαναζήσει και ούτε πιστεύω ότι θα ζούσα με αυτόν τον τρόπο. Εγώ πιστεύω ότι η μόδα δεν αποτελείται μόνο από το ύφασμα και πλέον στο 2019 καλό θα είναι η μόδα να έχει πιο διευρυμένες διαστάσεις. Η ομαδικότητα και η δημιουργικότητα που γεννήθηκε μέσα από αυτό το project και το ότι δημιουργήσαμε υψηλή ραπτική από μη συνηθισμένα υλικά, όπως η σοκολάτα, είναι αυτά που θα μείνουν από την όλη εμπειρία», δήλωσε η Nεφέλη Κλαπή, 1οετής σπουδάστρια στο τμήμα των Σχεδιαστών.

«Όταν μας ανακοίνωσε η κ. Βυτινίδου ότι θα συμμετάσχουμε στο Φεστιβάλ Σοκολάτας δημιουργώντας ρούχα από σοκολάτα έμεινα έκπληκτη γιατί δεν περίμενα ότι θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε ένα τέτοιο υλικό με αυτό τον τρόπο. Η πρωτοποριακή αυτή πρόταση με εντυπωσίασε πολύ γιατί ήταν μία τελείως καινούρια εμπειρία για μένα και κάτι ασυνήθιστο σε ό,τι έχει να κάνει με τη μόδα. Εγώ πήρα την πρωτοβουλία να κάνω μία έρευνα για τα υπόλοιπα Φεστιβάλ Σοκολάτας στην Ευρώπη για να συγκρίνω και να δω πόσο μακριά έχει φτάσει αυτή η ιδέα στο εξωτερικό. Έτσι έκανα μία παρουσίαση για τα 10 πιο δημοφιλή Φεστιβάλ Σοκολάτας στην Ευρώπη. Μέσα από αυτή τη διαδικασία πήρα θάρρος κι έμαθα να εκτίθεμαι στο κοινό. Το fashion show και τα workshops με βοήθησαν να διευρύνω τους ορίζοντές μου και να δω με άλλο μάτι τη μόδα. Παράλληλα, με έκαναν να σκεφτώ ότι κι εγώ θα μπορούσα με το πέρας των σπουδών μου να δημιουργήσω πιο avant garde ή πιο καλλιτεχνικά ενδύματα», σημείωσε η Χρύσα Γιαννακουλοπούλου, 1οετής σπουδάστρια στο τμήμα των Σχεδιαστών .

«Είμαι πολύ χαρούμενη που πήρα μέρος με την Σχολή Μόδας AthensFashionClub σε ένα project που δεν έχει γίνει ξανά στην Ελλάδα! Η εμπειρία ήταν μοναδική. Πέρασα υπέροχα με τις υπόλοιπες συμφοιτήτριές μου κι εύχομαι όλες οι συνεργασίες που θα κάνω στο μέλλον να είναι σαν και αυτή. Είμαι πολύ περήφανη για τον εαυτό μου, γιατί είχαμε να δουλέψουμε με ένα πολύ δύσκολο υλικό, αλλά τα καταφέραμε άψογα και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Θέλω να ευχαριστήσω την διευθύντρια της σχολής, κ. Μαρία Βυτινίδου, για την ευκαιρία να δείξουμε την δημιουργικότητα και τις γνώσεις που μας έχει δώσει μέχρι στιγμής. Σε όλη την προετοιμασία των ρούχων ήταν συνέχεια δίπλα μας. Το project αυτό ήταν εξαιρετικό μάθημα για όλες εμάς γιατί μάθαμε τεχνικές που δεν έχουμε διδαχτεί ακόμα, και σίγουρα ακονίσαμε την φαντασία μας», είπε η Αντιγόνη Βολιτάκη, 1οετής σπουδάστρια στο τμήμα των Σχεδιαστών.

«Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η συμμετοχή μας στο Φεστιβάλ. Προσωπικά η σχολή μου έδωσε την ευκαιρία να ασχοληθώ με ένα υλικό που δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι θα μπορούσα να δουλέψω, όπως η σοκολάτα. Από την αρχή η όλη διαδικασία της επεξεργασίας της για να γίνει φορέσιμο υλικό ήταν μία πρόκληση για εμάς τους σπουδαστές και δεν φανταζόμασταν ότι θα είχαμε αυτό το αποτέλεσμα και ότι θα καταφέρναμε να βγάλουμε όντως ρούχα και αξεσουάρ από σοκολάτα. Αυτό που συνειδητοποίησα είναι ότι στη μόδα δεν υπάρχουν όρια κι ότι μπορείς να δουλέψεις με ότι υλικό θέλεις αρκεί να έχεις φαντασία, μεράκι και δυνατή ομάδα», δήλωσε η Ίλια Καραγιάννη, 1οετής σπουδάστρια στο τμήμα των Σχεδιαστών .

«Ήταν η πρώτη φορά για μένα που συμμετείχα σε ένα τέτοιο project και ήταν μεγάλη πρόκληση, καθώς δεν ήξερα πώς θα ήταν το αποτέλεσμα των δημιουργιών μας, αλλά ήταν απίθανο. Η όλη εμπειρία ήταν μοναδική και τα θετικά σχόλια των επισκεπτών του Φεστιβάλ για τις δημιουργίες μας μου έδωσαν μεγάλη ευχαρίστηση. Ήταν ένα άκρως πρωτοποριακό project που έτρεξε η σχολή μου για τους σπουδαστές της, από αυτά που αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά μας και βγάζουν τη φαντασία μας από τα στενά όρια», είπε η Ευδοκία Δαμουλιάνου, σπουδάστρια στο Foundation Fashion Design and Production.

nyfiko_sokolata4.jpg?mtime=20190212140411#asset:113493

Η Σχεδιάστρια και Ιδιοκτήτρια της σχολής Μαρία Βυτινίδου αναφέρει από την δική της πλευρά πόσο ικανοποιημένη έμεινε από το τελικό αποτέλεσμα του project της σοκολάτας:

«Eίμαι πάρα πολύ περήφανη για την προσπάθεια των σπουδαστών που συμμετείχαν σε ένα project 3 μηνών και την επιτυχία τους. Ο δικός μας ρόλος ως εκπαιδευτές είναι να δίνουμε τις ευκαιρίες να αναπτυχθεί η δημιουργικότητά τους σε όλα τα επίπεδα, για αυτόν τον λόγο εντάξαμε και τις 2 παρουσιάσεις των σπουδαστριών μας Χρύσα Γιαννακουλοπούλου και Νεφέλη Κλαπή στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Εχει μεγάλη σημασία για την μετέπειτα πορεία τους στον χώρο της μόδας, να μπορούν να λειτουργούν ως “Φάροι της γνώσης” και “δημιουργοί τάσεων μόδας”. Aρχικά εκπαιδευτήκαμε στην χρήση του υλικού της σοκολάτας και στην συνέχεια σκεφτήκαμε πως μπορούμε με αυτό το υλικό και τις ιδιότητές του να δημιουργήσουμε από ένα μικρό αξεσουάρ μέχρι ένα “Σοκολατο-νυφικό”!

Οι σπουδάστριες ερχόντουσαν κάθε μέρα από το πρωί στο προσωπικό μου Ατελιέ και δουλεύαμε μαζί τις ιδέες τους, αλλά και την κατασκευή των ρούχων. Είμαι μαζί με τους σπουδαστές για να τους κατευθύνω, να τους εκπαιδεύσω αλλά και να θαυμάσω από κοντά την εργατικότητα και την συνέπειά τους.

Πολλές από τις σχεδιάστριες, για να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τον ελέυθερό τους χρόνο, έπαιρναν το υλικό της σοκολάτας στο σπίτι και την επόμενη ημέρα έφερναν μία ολόκληρη κούτα από σοκολατένια διακοσμητικά, λουλούδια και στέκες για το κεφάλι!

H Ευδοκία Δαμουλιάνου από το τμήμα των σχεδιαστών μόδας, ασχολήθηκε 2 εβδομάδες κάνοντας γλυπτική πανω στην κούκλα το κορσάζ του νυφικού και την διακόσμησή του.Η Κωνσταντίνα Μπένου με την Αντιγόνη Βολιτάκη ανέλαβαν να κατασκευάσουν τις στέκες και τα υποδήματα, ενώ η Ίλια δημιούργησε εκείνο το καταπληκτικό τσανάκι της Νύφης από σοκολάτα που όλοι μας ρωτούσαν αν το πουλάμε!

Τέλος η Κωνσταντίνα Κοζακίδη, έφτιαξε μόνη της όλο το φόρεμα από την σοκολάτα ruby και είχε αναλάβει καθόλη την διάρκεια της έκθεσης να ενημερώνει τους επισκέπτες για την διαδικασία κατασκευής των ενδυμάτων και αξεσουάρ με τον καλύτερο τρόπο, δηλαδή να τους καλεί να τα φορέσουν!

Με αφορμή το project αυτό και την δυναμική των σπουδαστών μας αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μία ‘Dream Team’ , με στόχο το επόμενό μας project να πραγματοποιθεί στο εξωτερικό!».

Για ακόμη μία φορά η Σχολή Μόδας “AthensFashionClub” και η Ιδρύτρια της Σχολής και Σχεδιάστρια Μόδας, Μαρία Βυτινίδου, έβαλαν την υπογραφή τους στον χώρο, αποδεικνύοντας ότι σε ένα Kαινοτόμο περιβάλλον όλοι μπορούν να δημιουργήσουν από μικρά μέχρι μεγάλα έργα τέχνης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr