NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Σουηδία σου δίνει 6 μήνες άδεια για να φτιάξεις τη δική σου startup

Η Σουηδία σου δίνει 6 μήνες άδεια για να φτιάξεις τη δική σου startup
Φωτογραφία: Mrs. Gemstone
13_02_2019 | 11:28 13_02_2019 | 11:33
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Έξι μήνες άδεια από την εργασία τους παίρνουν όσοι θέλουν να «στήσουν» τη δική τους νεοφυή επιχείρηση στη Σουηδία, όπως αναφέρεται σε άρθρο του BBC που φιλοξενεί συνεντεύξεις με founders από την χώρα.

Η Jana Cagin, για παράδειγμα, μαζί με τον άνδρα της, ξεκίνησε μια startup η οποία ασχολείται με τη διάθεση μεμονωμένων εξαρτημάτων για έπιπλα, παίρνοντας άδεια με βάση το συγκεκριμένο καθεστώς, που ισχύει στην χώρα εδώ και δύο δεκαετίες.

«Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, οι εργαζόμενοι με πλήρη και μόνιμη απασχόληση έχουν το δικαίωμα να λάβουν εξάμηνο άδεια για να ξεκινήσουν μια επιχείρηση (ή, εναλλακτικά, να σπουδάσουν ή να φροντίσουν έναν συγγενή τους).

Οι προϊστάμενοι μπορούν να αρνηθούν μόνο εάν υπάρχουν σημαντικοί επιχειρησιακοί λόγοι που δεν μπορούν να διαχειριστούν χωρίς το συγκεκριμένο μέλος του προσωπικού τους ή εάν η νέα επιχείρηση θεωρείται άμεσος ανταγωνισμός. Οι εργαζόμενοι προβλέπεται πως θα μπορούν να επιστρέψουν στη θέση τους» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Εντούτοις, η Cagin δεν επέστρεψε στη δουλειά της, αφού η αρχική ιδέα για την startup αποδείχθηκε εξαιρετικά επιτυχημένη. Σήμερα, τα προϊόντα της φτάνουν σε 30 χώρες, με την startup να απασχολεί προσωπικό που φτάνει τα έξι άτομα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr