NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

DJI: Έρχεται στην Ελλάδα το σύστημα προστασίας αεροδρομίων από drones

DJI: Έρχεται στην Ελλάδα το σύστημα προστασίας αεροδρομίων από drones

Και τα ελληνικά αεροδρόμια αναμένεται πως θα «προστατεύει», πολύ σύντομα, το σύστημα Geospatial Environment Online (GEO) 2.0 της DJI, το οποίο αποτρέπει σε drones να πετάνε πολύ κοντά σε αεροδιαδρόμους.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το σύστημα θα είναι διαθέσιμο σε ένα σύνολο 32 χωρών, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι 13 που χρησιμοποιούσαν την προηγούμενη έκδοση. Η διάθεση του, σύμφωνα με εκπρόσωπο της κατασκευάστριας, θα γίνει στα τέλη του τρέχοντος μήνα.

Οι χώρες που θα λάβουν το σύστημα για πρώτη φορά είναι οι Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Τσεχία, Εσθονία, Φινλανδία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Λετονία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Μάλτα, Νορβηγία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία και Σουηδία.

Το GEO 2.0 δημιουργεί λεπτομερείς τρισδιάστατες ζώνες ασφαλείας που περιβάλλουν τις διαδρομές πτήσεων και χρησιμοποιεί σύνθετα σχήματα πολυγώνων γύρω από άλλες ευαίσθητες εγκαταστάσεις, όχι απλούς κύκλους όπως γινόταν σε προηγούμενες εκδόσεις.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη για τη νέα έκδοση, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Altitude Angel, έρχεται λίγους μήνες μετά το κλείσιμο διαδρόμων των Gatwick και Heathrow, μετά από εμφάνιση drones.

drones_system.png?mtime=20190214122113#asset:113792

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr