NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Μίχαλος: Το ΓΕΜΗ «περνά σε μια νέα φάση με τον ψηφιακό ανασχηματισμό»

Μίχαλος: Το ΓΕΜΗ «περνά σε μια νέα φάση με τον ψηφιακό ανασχηματισμό»
14_02_2019 | 12:36 14_02_2019 | 12:42
epixeiro icon Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια

Το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) «περνά σε νέα φάση», με την υλοποίηση του έργου για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του, τόνισε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ για τη λειτουργία του ΓΕΜΗ.

Το έργο, που χρηματοδοτείται με πόρους του ΕΣΠΑ, «θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα μπροστά για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας», όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, εξηγώντας ότι το ψηφιακό ΓΕΜΗ θα παρέχει τη δυνατότητα κατάθεσης και διατήρησης των ισολογισμών των επιχειρήσεων σε ψηφιακή και επεξεργάσιμη μορφή.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το νέο ψηφιακό ΓΕΜΗ και οι υπηρεσίες μίας στάσης για τις επιχειρήσεις «αποτελούν ένα εμβληματικό έργο για τη διευκόλυνση του e-επιχειρείν στην Ελλάδα».

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 29.985.360 ευρώ (με ΦΠΑ), είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Υπουργείων Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, ενώ φορέας υλοποίησης ορίζεται η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, σε συμπληρωματικότητα με τα τοπικά 59 Επιμελητήρια ανά την Ελλάδα.

Κύριο αντικείμενο του είναι η αναβάθμιση του Γ.Ε.ΜΗ. ώστε να αποτελέσει ένα σύγχρονο και πλήρες μητρώο προς όφελος των επιχειρήσεων και της διοίκησης. Το έργο προβλέπει, επίσης, την ανάπτυξη διαλειτουργικοτήτων με άλλα δημόσια μητρώα (π.χ. ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ, Αστυνομικό Μητρώο, Ληξιαρχείο κλπ), με στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας για τις επιχειρήσεις, ενώ εξυπηρετεί και την ανάγκη εξωστρέφειας του Γ.Ε.ΜΗ. με την υποστήριξη περισσότερων γλωσσών πέρα από τα ελληνικά και τον σχεδιασμό νέων πιστοποιητικών.

Ένα από τα κύρια αντικείμενα αποτελεί η δωρεάν παροχή 270.000 προηγμένων ψηφιακών υπογραφών προς τις επιχειρήσεις της κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Με τον τρόπο αυτό, το κάθε ψηφιακό έγγραφο θα γίνεται αποδεκτό ως ισότιμο με το πρωτότυπο από οποιοδήποτε φορέα. Τέλος, προβλέπεται πρόγραμμα κατάρτισης χρηστών, καθώς και ομάδα υποστήριξης του έργου σε όλα τα επιμελητήρια της χώρας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr