NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Honda θα κλείσει το μοναδικό εργοστάσιο της στη Μ. Βρετανία - Απώλεια 3.500 θέσεων

Η Honda θα κλείσει το μοναδικό εργοστάσιο της στη Μ. Βρετανία - Απώλεια 3.500 θέσεων
19_02_2019 | 17:04
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Η Honda ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στον τερματισμό λειτουργίας του μοναδικού εργοστασίου που λειτουργεί στη Μεγάλη Βρετανία, στο Swindon, το 2021, κάτι που θα οδηγήσει σε απώλεια έως 3.500 θέσεων εργασίας.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται περίπου έναν μήνα πριν η Μεγάλη Βρετανία αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εντούτοις, η ίδια η αυτοκινητοβιομηχανία αναφέρει πως η προαναφερθείσα απόφαση δεν σχετίζεται με το Brexit αλλά με τη στρατηγική επικέντρωσης σε αγορές με μεγαλύτερες πωλήσεις.

Η εταιρεία, η οποία κατασκευάζει το Civic τόσο στη Βρετανία όσο και στην Τουρκία, δήλωσε ότι θα σταματήσει να παράγει το μοντέλο και στις δύο χώρες. Επί του παρόντος, το εργοστάσιο στο Swindon κατασκευάζει 150.000 Civic τον χρόνο για περισσότερες από 70 διεθνείς αγορές.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται μετά τις αποφάσεις των ιαπωνικών εταιρειών ηλεκτρονικών ειδών Sony και Panasonic να μεταφέρουν την έδρα τους από τη Βρετανία σε άλλες χώρες της ΕΕ, τη στιγμή που η Hitachi έθεσε σε αναμονή project γύρω από την πυρηνική ενέργεια, ύψους 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Με πληροφορίες από Reuters

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr