NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

4th Annual Sustainability Summit: Η Καινοτομία στην Εταιρική Υπευθυνότητα

4th Annual Sustainability Summit: Η Καινοτομία στην Εταιρική Υπευθυνότητα
27_02_2019 | 15:02
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Πρώτη Παρουσίαση των Sustainable Development Champions στην Ελλάδα

To ΜΒΑ International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το Κέντρο Αειφορίας (CSE), διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά το Annual Sustainability Summit, στις 20 Μαρτίου 2019, με θέμα: Innovation for SustainabilityBusiness leaders discussing how to embed innovative practices into the corporate sustainability strategy.

Διανύοντας την τέταρτη χρονιά, το Annual Sustainability Summit έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός όπου συναντιούνται η ακαδημαϊκή και επιχειρηματική κοινότητα σε ένα γόνιμο διάλογο που αναδεικνύει σύγχρονα ζητήματα, τάσεις και προκλήσεις για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Εταιρική Υπευθυνότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στη φετινή εκδήλωση θα ολοκληρωθεί η Πρωτοβουλία Sustainable Development Goals Champions με τη Βράβευση και παρουσίαση όσων προγραμμάτων Εταιρικής Υπευθυνότητας διακρίθηκαν. Η Πρωτοβουλία, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επίσημης συνεργασίας του MBA International και του Κέντρου Αειφορίας με τα Ηνωμένα Έθνη, ξεκίνησε στο περσινό Summit και έλαβε χώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα με στόχο την ενημέρωση και εκπαίδευση σχετικά με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals - SDGs). Προσέλκυσε το ενδιαφέρον δεκάδων επιχειρήσεων, οργανισμών και ΜΚΟ που συμμετείχαν στην Πρωτοβουλία υποβάλλοντας τις δράσεις και τα προγράμματα που υλοποίησαν το 2018 σε σχέση με τους Βιώσιμους Στόχους. Η Πρωτοβουλία υποστηρίχθηκε από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (CRI), την Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), καθώς και το insider.gr.

Φέτος, το Summit έχει ως στόχο να περιγράψει τι σημαίνει καινοτομία στην Εταιρική Υπευθυνότητα, πώς βελτιώνεται η Εταιρική Υπευθυνότητα μέσα από την καινοτομία, καθώς και με ποιους τρόπους οι επιχειρήσεις εντάσσουν την καινοτομία στη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης και ποια είναι τα οφέλη.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν διακεκριμένα στελέχη επιχειρήσεων και ΜΚΟ, καθηγητές, φοιτητές και απόφοιτοι του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του MBA International, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές Εταιρικής Υπευθυνότητας από ανώτερα στελέχη κορυφαίων εταιρειών όπως ΑΒ Βασιλόπουλος, Αττικές Διαδρομές και ΚΡΙ –ΚΡΙ, καθώς και από ανερχόμενη start-up. Θα δοθούν επίσης ειδικές διακρίσεις σε επιχειρήσεις για υλοποίηση καινοτόμων δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας με σημαντική επίδραση στην κοινωνία, στο περιβάλλον και στους εργαζόμενους, ενώ θα δοθούν και διακρίσεις σε φοιτητές και αποφοίτους του MBA International.

H έναρξη της εκδήλωσης θα γίνει από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Eric Soderquist, Διευθυντή MBA International Program (ΟΠΑ), ενώ συντονιστής θα είναι ο Νίκος Αυλώνας, Πρόεδρος του Kέντρου Αειφορίας (CSE) και Επισκέπτης Καθηγητής σε θέματα Εταιρικής Υπευθυνότητας του MBA International.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2018 στις 17.45, στο Παλιό Χρηματιστήριο (Πεσμαζόγλου 1).

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr