NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Το 40% των ευρωπαϊκών «AI startups» δεν χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη

Το 40% των ευρωπαϊκών «AI startups» δεν χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η λονδρέζικη επενδυτική MMC, το 40% των ευρωπαϊκών startups που έχουν καταχωρηθεί ως εταιρείες που ασχολούνται με την τεχνητή νοημοσύνη, στην πραγματικότητα δεν την χρησιμοποιούν με τρόπο που να είναι «ουσιώδης» για τις δραστηριότητες τους.

Η εταιρεία μελέτησε περίπου 2.830 νεοσύστατες επιχειρήσεις σε 13 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να καταλήξει στο προαναφερθέν συμπέρασμα, εξετάζοντας τις «δραστηριότητες, την εστίαση και τη χρηματοδότηση» κάθε startup.

«Στο 40% των περιπτώσεων δεν θα μπορούσαμε να αναφερθούμε σε στοιχεία AI» δήλωσε στο Forbes ο επικεφαλής της έρευνας, David Kelnar, ο οποίος συνέταξε την έκθεση. Ο Kelnar υπογραμμίζει ότι αυτό σημαίνει πως «εταιρείες που οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ως εταιρείες AI, πιθανώς δεν είναι».

Ωστόσο, η έκθεση δείχνει ότι υπάρχουν σαφή κίνητρα για αυτές ούτως ώστε να μην επιδιώκουν διορθώσεις εάν ταξινομούνται σε λάθος κατηγορίες. Ο όρος «τεχνητή νοημοσύνη» αποτελεί «δέλεαρ» για τους επενδυτές και η MMC διαπίστωσε ότι οι νεοσύστατες επιχειρήσεις που ισχυρίζονται ότι εργάζονται γύρω από το AI προσελκύουν μεταξύ 15% και 50% περισσότερη χρηματοδότηση σε σύγκριση με άλλες.

Με πληροφορίες από Verge

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr