NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Τέλος τα Boeing 737 Max από τον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο μετά το δυστύχημα στην Αιθιοπία

Τέλος τα Boeing 737 Max από τον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο μετά το δυστύχημα στην Αιθιοπία
12_03_2019 | 20:38
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Μετά το δυστύχημα που σημειώθηκε με αεροσκάφος της Ethiopian Airlines την περασμένη Κυριακή, ο Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EASA) αποφάσισε, ως «προληπτικό μέτρο», την αναστολή όλων των πτήσεων των αεροσκαφών 737-8 MAX και 737-9 MAX της Boeing στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο.

Όπως αναφέρει η EASA, επικεφαλής της σχετικής έρευνας είναι οι Αρχές της Αιθιοπίας, με την υποστήριξη του αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας των Μεταφορών, καθώς το αεροσκάφος σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο EASA «προσέφερε την υποστήριξή του στην υποστήριξη της έρευνας».

Μέσω της ίδιας ανακοίνωσης, ο Οργανισμός τονίζει πως «αναλύει συνεχώς τα δεδομένα καθώς αυτά γίνονται διαθέσιμα. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με τα αιτία του δυστυχήματος».

Υπενθυμίζεται πως είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες που αεροπλάνο αυτού του τύπου εμπλέκεται σε δυστύχημα λίγα λεπτά μετά την απογείωση του, μετά από το Boeing 737 MAX 8 της Lion Air που συνετρίβη στη θάλασσα τον περασμένο Οκτώβριο

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr