NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Entrepreneurs Organization Greece: Οι δεξιότητες που κάνουν έναν ηγέτη να ξεχωρίζει

Entrepreneurs Organization Greece: Οι δεξιότητες που κάνουν έναν ηγέτη να ξεχωρίζει
21_03_2019 | 17:13 21_03_2019 | 17:17
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Μια διεθνή γιορτή του επιχειρείν και της ηγεσίας διοργάνωσε πρόσφατα το ελληνικό παράρτημα του Entrepreneurs Organization, παρουσία σημαντικών ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως ο ακαδημαϊκός Richard Boyatzis, o επιχειρηματίας και πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής Θοδωρής Παπαλουκάς και ο Δημήτρης Κουτσόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Deloitte για την Ελλάδα.

Η ειδική εκδήλωση, με θέμα «Be the leader of your company», φιλοξένησε περισσότερους από 70 επιχειρηματίες από 3 χώρες, απαντώντας σε ερωτήματα που απασχολούν κάθε επιχειρηματία και δίνοντας έμφαση στις δεξιότητες που κάνουν έναν ηγέτη να ξεχωρίζει και μπορούν να συμβάλλουν στην επιτυχία της επιχείρησης του, στο παρόν και στο μέλλον.

Στην ομιλία του προς τους παρευρισκόμενους, ο Richard Boyatzis, ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως διανοητές σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού, τόνισε ότι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν τον μεγαλύτερο εργοδότη στον κόσμο και βρίσκονται στην καρδιά της οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό, ο κύριος Boyatzis, ανέδειξε τη το ρόλο που καλούνται να παίξουν οι επιχειρήσεις αυτές, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι ηγέτες αυτών των επιχειρήσεων αντιμετωπίζουν πολλαπλές πιέσεις και προκλήσεις, που επηρεάζουν το στυλ ηγεσίας τους, αλλά και τον προσανατολισμό τους. Όπως σημείωσε, ο επιχειρηματίας καλείται συχνά να διαχειριστεί το λεγόμενο «σύνδρομο της θυσίας», το οποίο μπορεί να επιδράσει αρνητικά σε soft skills (π.χ. συναισθηματική νοημοσύνη) που είναι αναγκαία για το επιχειρηματικό και εταιρικό περιβάλλον. Στη βάση αυτή, ανέδειξε τους τρόπους με τους οποίους οι επιχειρηματίες μπορούν να εξελίσσονται, να ανανεώνουν τη θέληση τους για επιτυχία και εξέλιξη, αλλά και να τη μεταδίδουν στους συνεργάτες τους, προωθώντας έτσι την αποδοτικότητα και την καινοτομία.

Από την πλευρά του, ο Θοδωρής Παπαλουκάς μετέφερε διδάγματα από την τεράστια καριέρα του στον αθλητισμό, τα οποία εφαρμόζει και ο ίδιος στην επιχειρηματική δραστηριότητα του. Όπως σημείωσε, ο ηγέτης μιας ομάδας οφείλει να συμβάλει στην επιτυχία της, όχι μόνο αναλαμβάνοντας ο ίδιος ευθύνες και πρωτοβουλίες, αλλά κυρίως βοηθώντας τους συμπαίκτες του να βελτιώσουν τον τρόπο του παιχνιδιού τους. Σύμφωνα με τον κύριο Παπαλουκά, η αρχή αυτή βρίσκει πρακτική εφαρμογή και στο χώρο των επιχειρήσεων, καθώς τόνισε ότι αν ο επιχειρηματίας-ηγέτης καταφέρει να ανεβάσει το επίπεδο των «συμπαικτών»/στελεχών του, τότε το όφελος είναι πολλαπλασιατικό για όλο τον οργανισμό.

Τέλος, ο κύριος Δημήτρης Κουτσόπουλος εστίασε στην εμπειρία του από τη διοίκηση ενός μεγάλου οργανισμού, όπως η Deloitte, καθώς στη γνώση που έχει αποκομίσει από τη συνεργασία με κορυφαίες ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις από διάφορους κλάδους. Όπως σημείωσε, ο επιχειρηματίας μπορεί να αντλήσει πολύτιμα μαθήματα από την καθημερινή αλληλεπίδραση με τους συνεργάτες του και τα στέλεχη της επιχείρησης του, καθώς εκεί κρύβονται οι παράγοντες που κάνουν έναν ηγέτη αποτελεσματικό. Ακόμη, ο κύριος Κουτσόπουλος έδωσε απαντήσεις σε ζητήματα που έχουν απασχολήσει κατά καιρούς όλα τα κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων, όπως το διαχρονικό «ηγέτης γεννιέσαι ή γίνεσαι;».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr