NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

H Στέφη Βασιλοπούλου ήθελε να κλείσει ένα μάθημα γιόγκα. Και έφτιαξε το BookPanda!

H Στέφη Βασιλοπούλου ήθελε να κλείσει ένα μάθημα γιόγκα. Και έφτιαξε το BookPanda!

​Η Στέφη Βασιλοπούλου λατρεύει τη γιόγκα και έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο για αυτήν. Όταν όμως ήθελε να βρει μαθήματα στην Ελλάδα, δυσκολεύτηκε να τα ανακαλύψει και να τα κλείσει. Και, κάπως έτσι, δημιούργησε το BookPanda, το οποίο παρουσιάζει σήμερα στο epixeiro.gr!

Πώς προέκυψε η ιδέα για τη συγκεκριμένη υπηρεσία; «Έψαχνα στο internet για ένα μάθημα γιόγκα και είχα απογοητευθεί με όλα τα ταυτόχρονα ανοιχτά παράθυρα στον υπολογιστή, τις διαφορετικές πληροφορίες και τα ελλιπή στοιχεία» λέει η Στέφη. Σκέφτηκε πόσο πιο εύκολο θα ήταν εάν όλα αυτά ήταν διαθέσιμα σε ένα μέρος. Και, κάπως έτσι, προχώρησε στη δημιουργία του BookPanda, για να μπορεί κάποιος να βρει και να κλείσει ενδιαφέροντα μαθήματα, σεμινάρια και δραστηριότητες. Άλλωστε, τα τελευταία 12 χρόνια έχει ιδρύσει καινοτόμες επιχειρήσεις, «αναπτύσσοντας νέες ιδέες στον χώρο του internet, του τουρισμού και της ευεξίας».

Η χρονική περίοδος, σύμφωνα με την ίδια, ήταν η κατάλληλη. «Ήταν εκείνη η στιγμή, μετά από μια υπερκόπωση, που με ανάγκασε να δω τα πράγματα διαφορετικά. Δυστυχώς, στην ζωή πρέπει να μας συμβεί κάτι βαρύ για να αφυπνιστούμε, να επανεκτιμήσουμε και να ιεραρχήσουμε ξανά τις προτεραιότητές μας». «Πρέπει να αφήσουμε πίσω την γενική σκέψη ότι η υπερκόπωση και οι υπερωρίες είναι "κάπως παραγωγικές". Είναι πλέον επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι όταν έχουμε ως προτεραιότητα την ευεξία, είμαστε ακόμα πιο παραγωγικοί, πιο δημιουργικοί, πιο συγκεντρωμένοι και κάνουμε καλύτερες επιλογές. Και αυτά συνδέονται και με το "bottom line", τα εταιρικά αποτελέσματα και τους αριθμούς» προσθέτει.

Η Στέφη θέλει το BookPanda να βελτιώσει τις ζωές των ανθρώπων, συνδέοντάς τους με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που θα τους εμπνεύσουν να ζήσουν ακόμα καλύτερα. «Μπορεί κάποιος να εμπλουτίσει τις γνώσεις του και να προχωρήσει την καριέρα του με επαγγελματικά σεμινάρια για digital marketing, workshops για εξυπηρέτηση πελατών ή ακόμα και public speaking. Μπορεί να μάθει ένα καινούριο χόμπι και να εκπαιδευτεί σε κάτι που ήθελε όλη του την ζωή, όπως ένα μάθημα μαγειρικής, πηλού ή μια νέα γλώσσα». Βέβαια, θα μπορεί να κλείσει και δραστηριότητες για παιδιά. «Αυτό που βρίσκω πολύ ενδιαφέρον είναι ότι θα μπορεί ο κόσμος να ανακαλύπτει και να συμμετέχει σε εθελοντικές δραστηριότητες, που μέχρι πρότινος ήταν δύσκολο να ανακαλύψει. Παράλληλα, συνεργαζόμαστε με τις top επιχειρήσεις που διοργανώνουν δραστηριότητες και τις βοηθάμε να αυξήσουν τους πελάτες τους από την Ελλάδα και το εξωτερικό».

«Πώς μπορείς να βελτιώσεις την συγκέντρωσή σου στην δουλειά; Πώς να ενθαρρύνεις την υπομονή σου και να μειώσεις το άγχος σου; Πώς να έχεις περισσότερη ενέργεια μέσα στην ημέρα; Πώς να έχεις περισσότερη ενσυνείδητότητα (mindfulness) και να ζεις περισσότερο στο παρόν; Οι δραστηριότητες που επιλέγεις να κάνεις μπορούν να βοηθήσουν στην παραγωγικότητα σου και, τελικά, στο να καταφέρεις περισσότερες συνέργειες μεταξύ εργασίας και ζωής, μια ολιστική βελτίωση στην ζωή σου». Και σε αυτό, όπως λέει χαρακτηριστικά η Στέφη, στοχεύει και το BookPanda, αποτελώντας «έναν τρόπο να ανακαλύψεις και πάλι την πόλη σου, να αφήσεις λίγο το κινητό σου και να ξανασυνδεθείς με τον εαυτό σου και με ανθρώπους όπως εσύ».

bookpanda_screen.jpg?mtime=20190321211721#asset:118467

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr