NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει το «πράσινο φως» για παράταση του Brexit

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει το «πράσινο φως» για παράταση του Brexit
22_03_2019 | 01:38 22_03_2019 | 02:20
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Όπως ανακοινώθηκε πριν από μερικά λεπτά και μετά τη σχετική Σύνοδο Κορυφής, η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε να αναβάλει την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά η διάρκεια της καθυστέρησης θα εξαρτηθεί από το εάν το βρετανικό κοινοβούλιο θα αποδεχθεί ή όχι την υπάρχουσα συμφωνία. Η Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Theresa May, αποδέχθηκε την πρόταση της ΕΕ.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, δήλωσε ότι η ΕΕ θα δώσει παράταση για το Brexit έως τις 22 Μαΐου εάν η Πρωθυπουργός May καταφέρει να πείσει το βρετανικό κοινοβούλιο να αποδεχθεί την υπάρχουσα συμφωνία για την έξοδο. Εάν δεν τα καταφέρει, την επόμενη εβδομάδα, τότε η αποχώρηση θα γίνει στις 12 Απριλίου, ούτως ώστε να «προχωρήσει η συμφωνία» ή να προταθεί η διαδρομή που θα πρέπει να ακολουθηθεί.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, ο Tusk δήλωσε ότι μέχρι τις 12 Απριλίου - μέχρι τη στιγμή που το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να αναφέρει εάν θα πάρει μέρος στις Ευρωεκλογές - «όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα συνεχίσει να έχει την ευκαιρία να συμφωνήσει, να μην συμφωνήσει, να παρατείνει ή να ανακαλέσει το άρθρο 50».

Σε περίπτωση που το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει αποφασίσει μέχρι τις 12 Απριλίου εάν θα πάρει μέρος στις Ευρωεκλογές, η «επιλογή μακράς παράτασης θα γίνει αυτομάτως αδύνατη» πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Την ίδια στιγμή, μιλώντας σε δημοσιογράφους, η May δήλωσε ότι πιστεύει πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα εγκαταλείψει στο τέλος την ΕΕ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr