NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ένας 32χρονος ομογενής θα είναι ο νέος Chief Technology Officer στον Λευκό Οίκο

Ένας 32χρονος ομογενής θα είναι ο νέος Chief Technology Officer στον Λευκό Οίκο
Φωτογραφία: whitehouse.gov

Για πρώτη φορά μέσα στα τελευταία δύο χρόνια - και για πρώτη φορά υπό την προεδρία του Donald Trump - οι ΗΠΑ αποκτούν Chief Technology Officer (Γενικό Διευθυντή Τεχνολογίας – CTO). Και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εμάς είναι πως αυτός, σύμφωνα με το Bloomberg, θα είναι ο ελληνικής καταγωγής Michael John Kotsakas Kratsios.

Ο Kratsios είναι μόλις 32 ετών, αλλά φέρεται να διαθέτει εξαιρετικά καλές διασυνδέσεις, έχοντας υπηρετήσει ως επικεφαλής του προσωπικού στην εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων Thiel Capital, πριν από την είσοδό του στη μεταβατική ομάδα του Trump στα τέλη του 2016. Ο Kratsios ανέλαβε αναπληρωτής CTO, δηλαδή επικεφαλής των πολιτικών της κυβέρνησης Trump για την τεχνολογία.

Ο ρόλος του CTO δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Obama. Τρία πρόσωπα έχουν υπηρετήσει σε αυτήν μέχρι σήμερα, το τελευταίο από τα οποία ήταν η Megan Smith της Google. Ο CTO συμβουλεύει τον Αμερικανό πρόεδρο σε θέματα τεχνολογίας, εργάζεται για τη διαμόρφωση πολιτικών και χρησιμεύει ως σύνδεσμος με τον ιδιωτικό τομέα.

Με πληροφορίες από Bloomberg, Techcrunch, ekirikas

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr