NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Στήριξη Επιχειρήσεων
ανάγνωση

Το Άμπου Ντάμπι επενδύει στις τεχνολογικές startups με τη βοήθεια των Microsoft και SoftBank

Το Άμπου Ντάμπι επενδύει στις τεχνολογικές startups με τη βοήθεια των Microsoft και SoftBank
25_03_2019 | 15:59 25_03_2019 | 16:00
epixeiro icon Ειδήσεις | Στήριξη Επιχειρήσεων, Διεθνή

Η κυβέρνηση του Αμπού Ντάμπι ανακοίνωσε τη δημιουργία του κόμβου «Hub71» για την υποστήριξη των νέων τεχνολογιών. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, θα διαθέσει 141,5 εκατομμύρια δολάρια για την παροχή κινήτρων σε τεχνολογικές startups και την ενίσχυση της θέσης του Αμπού Ντάμπι «ως ενός ζωντανού και ολοκληρωμένου προορισμού για εταιρείες τεχνολογίας και startups».

Το Hub71 αναφέρει πως έχει ως στόχο την ανάπτυξη ενός παγκόσμιου οικοσυστήματος στην καρδιά του πρωτεύουσας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Ο κόμβος θα προσφέρει σειρά κινήτρων, με επικεφαλής την κρατική εταιρεία επενδύσεων του Άμπου Ντάμπι, Mabadala, αλλά και γνωστούς τεχνολογικούς κολοσσούς όπως οι Softbank και Microsoft.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το Εμιράτο προχώρησε στη δημιουργία του fund Ghadan21, το οποίο έχει στη διάθεση του 13,6 δισεκατομμύρια δολάρια για την επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης. Το Hub71 συνδέεται με το προαναφερθέν fund. Όπως δήλωσε ο Ibrahim Ajami, επικεφαλής της Mubadala Ventures, στόχος είναι να έχουν υποστηριχθεί 100 εταιρείες μέσα στα επόμενα 3-4 χρόνια. «Οι ευκαιρίες της αγοράς στην περιοχή αυτή είναι τεράστιες» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Υπενθυμίζεται πως η Mubadala, η οποία έχει υποστηρίξει το Softbank Vision Fund με 15 δισεκατομμύρια δολάρια, σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα ταμείο ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων για να επενδύσει σε κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρείες τεχνολογίας.

Με πληροφορίες από Reuters, Bloomberg, FT

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr