NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η ΕΕ «είναι έτοιμη για το Brexit» στη δημόσια υγεία και στην ασφάλεια των τροφίμων

Η ΕΕ «είναι έτοιμη για το Brexit» στη δημόσια υγεία και στην ασφάλεια των τροφίμων

Η ΕΕ ανακοίνωσε πως εκφράζει τη λύπη της, αλλά σέβεται την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την ΕΕ. «Ενώ η συμφωνία αποχώρησης που αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγματεύσεων μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, η ΕΕ είναι έτοιμη για την περίπτωση αποχώρησης χωρίς συμφωνία στον τομέα της δημόσιας υγείας, ιδίως όσον αφορά τα καίρια ζητήματα των φαρμακευτικών προϊόντων και των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, καθώς και της ασφάλειας των τροφίμων» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, ο κ. Γίρκι Κάταϊνεν, αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για την απασχόληση, την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την ανταγωνιστικότητα, που επί του παρόντος είναι και αρμόδιος για τα θέματα της υγείας και της ασφάλειας των τροφίμων, δήλωσε τα εξής: «Η υγεία και η ασφάλεια των τροφίμων είναι δύο τομείς που έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή των πολιτών, αλλά και στη λειτουργία αναρίθμητων φορέων εκμετάλλευσης και επιχειρήσεων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Επιτροπή και η ΕΕ των 27 συνεργάστηκαν εκτενώς κατά την τελευταία διετία προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πρόκληση της αποχώρησης χωρίς συμφωνία. Το μήνυμά μου είναι απλό: η ΕΕ και τα κράτη μέλη της είναι αρμόδια για να αντιμετωπίσουν τις πλέον ανατρεπτικές αλλαγές και θα είμαστε έτοιμοι να τις διαχειριστούμε. Η ασφάλεια των φαρμάκων θα παραμείνει αμετάβλητη και τα κράτη μέλη, καθώς και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων παρακολουθούν διαρκώς την κατάσταση και συνεργάζονται με τη βιομηχανία για να εξασφαλιστεί η διαθεσιμότητα των φαρμάκων στην ΕΕ. Όσον αφορά τα ζώα συντροφιάς, θα εξακολουθήσουν να μπορούν να ταξιδεύουν, αλλά οι όροι θα αλλάξουν, δεδομένου ότι θα πρέπει να διενεργούνται νέοι έλεγχοι στα σύνορα της ΕΕ με το Ηνωμένο Βασίλειο».

Τα φαρμακευτικά προϊόντα εξετάστηκαν προσεκτικά καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δημοσίευσε ερωτηματολόγιο, που εκπονήθηκε από κοινού με την Επιτροπή και τις φαρμακευτικές αρχές των κρατών μελών, για την πρόληψη των ελλείψεων σε φάρμακα.

Οι κανόνες για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που πρέπει να προετοιμαστούν για τη διακίνηση ζώντων ζώων και ζωικών προϊόντων κατά προϊόντα και μεταφορείς διατίθενται στον δικτυακό τόπο της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr