NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Κομισιόν: Στο «μικροσκόπιο» η Valve για τους γεωγραφικούς περιορισμούς στο PC gaming

Κομισιόν: Στο «μικροσκόπιο» η Valve για τους γεωγραφικούς περιορισμούς στο PC gaming

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημέρωσε την Valve, ιδιοκτήτρια της πλατφόρμας διανομής βιντεοπαιχνιδιών Steam, αλλά και πέντε παραγωγούς βιντεοπαιχνιδιών, επί της προκαταρκτικής άποψης ότι οι εταιρείες εμπόδισαν τους καταναλωτές να αγοράσουν βιντεοπαιχνίδια, διασυνοριακά, από άλλα κράτη μέλη, παραβιάζοντας τους κανόνες ανταγωνισμού της ΕΕ.

Η Επίτροπος Margrethe Vestager, υπεύθυνη για την πολιτική ανταγωνισμού, δήλωσε: «Σε μια αληθινή ψηφιακή ενιαία αγορά, οι Ευρωπαίοι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να αγοράζουν και να παίζουν βιντεοπαιχνίδια της επιλογής τους, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους στην ΕΕ. Η Valve και οι πέντε εκδότες ηλεκτρονικών παιχνιδιών PC έχουν τώρα την ευκαιρία να ανταποκριθούν στις ανησυχίες μας».

Η Επιτροπή απέστειλε στη Valve και σε πέντε εκδότες παιχνιδιών PC, δηλαδή τις Bandai Namco, Capcom, Focus Home, Koch Media και ZeniMax. δήλωση αιτιάσεων. Η Valve - μέσω του Steam - διανέμει ψηφιακά τα PC games από κάθε έναν από τους πέντε εκδότες που αφορά η έρευνα. Ταυτόχρονα, παρέχει κλειδιά ενεργοποίησης για αυτούς.

Η προκαταρκτική άποψη της Επιτροπής είναι ότι η Valve και οι πέντε εκδότες βιντεοπαιχνιδιών για ηλεκτρονικούς υπολογιστές συνήψαν διμερείς συμφωνίες για να εμποδίσουν τους καταναλωτές να αγοράζουν και να χρησιμοποιούν βιντεοπαιχνίδια ηλεκτρονικών υπολογιστών που αποκτώνται αλλού εκτός από τη χώρα διαμονής τους. Τούτο αντιτίθεται στις αντιμονοπωλιακές διατάξεις της ΕΕ.

Εάν επιβεβαιωθεί, αυτό θα συνιστούσε παράβαση του άρθρου 101 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο απαγορεύει τις αντίθετες προς τον ανταγωνισμό συμφωνίες. Η αποστολή κοινοποίησης αιτιάσεων δεν προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr