NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Lockerbox: «Ξεκλειδώστε» τη Θεσσαλονίκη!

Lockerbox: «Ξεκλειδώστε» τη Θεσσαλονίκη!
16_04_2019

Powered by:
The People's Trust Ενισχύουμε μικρές επιχειρήσεις
epixeiro icon Startup

Όλοι έχουμε ταξιδέψει και όλοι έχουμε έρθει αντιμέτωποι με το ερώτημα: «που θα αφήσω τα πράγματα μου μέχρι να έρθει η ώρα της αναχώρησής μου;». Την απάντηση έρχεται να δώσει η Lockerbox, μια νέα επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη που προσφέρει υπηρεσίες φύλαξης αποσκευών, αλλά δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό.

Η επιχείρηση ουσιαστικά απευθύνεται σε όλους: σε ταξιδιώτες που έχουν κάνει check out από το ξενοδοχείο τους και θέλουν να απολαύσουν την πόλη, σε επαγγελματίες που θέλουν να αφήσουν τον εξοπλισμό τους, σε όσους κάνουν τα ψώνια τους και επιθυμούν να συνεχίσουν τη βόλτα τους χωρίς αυτά για λίγες ώρες.

Στα ερμάρια της Lockerbox μπορεί να αφήσει κανείς οτιδήποτε τον περιορίζει να κινηθεί άνετα στην πόλη και να νιώθει σίγουρος ότι φυλάσσεται με απόλυτη ασφάλεια. Ειδικά για τους ταξιδιώτες, ο χώρος προσφέρει τη δυνατότητα εκτύπωσης καρτών επιβίβασης αλλά και τη μεταφορά τους προς το αεροδρόμιο ή όπου αλλού επιλέξουν.

Δημιουργός της Lockerbox είναι η Μαρία Αποστολίδου και αφορμή για την ιδέα της στάθηκε η απασχόληση της στον κλάδο του τουρισμού και κυρίως η επιθυμία της για επαγγελματική αποκατάσταση και σταθερότητα μετά τη λήξη της τουριστικής περιόδου.

«Ξεκίνησα την πορεία μου στον τομέα των λογιστικών όπου εργάστηκα για δέκα χρόνια μέχρι τη στιγμή που αποφάσισα ότι θέλω να κάνω κάτι διαφορετικό. Είχα, λοιπόν, την τύχη να απασχοληθώ ως receptionist σε ξενοδοχειακή μονάδα, γεγονός που μου έδωσε την ευκαιρία να καταλάβω πόσο αγαπώ την επαφή με τον κόσμο.

Lockerbox2.jpg?mtime=20190406134137#asset:120420

Από αυτή τη θέση ερχόμουν καθημερινά σε επαφή με πελάτες που ζητούσαν να φυλάξω τις αποσκευές τους γιατί είχαν βραδινές πτήσεις και όπως είναι φυσικό ήθελαν να απολαύσουν την πόλη όσο παραπάνω μπορούσαν χωρίς... φορτία. Κάπως έτσι άρχισα να σκέφτομαι τη δημιουργία της Lockerbox. Ήταν μια υπηρεσία που έλειπε από τη Θεσσαλονίκη».

Ωστόσο, η μετατροπή μιας ιδέας σε επιχείρηση, ήταν για τη Μαρία η μεγαλύτερη πρόκληση, καθώς δεν είχε προηγούμενη εμπειρία στο επιχειρείν. «Αυτό ήταν κάτι που με τρόμαξε πολύ στην αρχή αλλά με τη στήριξη καλών φίλων η ιδέα έγινε τελικά πραγματικότητα».

Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην πραγμάτωση του επιχειρηματικού σχεδίου της Μαρίας έπαιξε και το The People’s Trust, με τη μικροχρηματοδότηση που της παρείχε: «Χωρίς την οικονομική ενίσχυση του οργανισμού, όλο αυτό δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει. Οι άνθρωποι του ήταν δίπλα μου από την πρώτη στιγμή για να με καθοδηγήσουν και να με συμβουλέψουν. Η βοήθεια δεν ήταν μόνο οικονομική αλλά και πρακτική και τους οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την υποστήριξη».

Βασικό ζητούμενο για τη Lockerbox στο ξεκίνημα της είναι φυσικά να τη γνωρίσει κόσμος και με σταθερά βήματα να μεγαλώσει και να εξελιχθεί με νέες παροχές και γνώμονα τις ανάγκες και τις επιθυμίες των πελατών της.

Για τη Μαρία, μητέρα δύο αγοριών, η επιχείρηση αποτελεί πλέον το τρίτο της «παιδί» και παρόλο που ο δρόμος προς την επιχειρηματικότητα δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, η ίδια δηλώνει: «Μια γυναίκα που έχει πάρει την απόφαση να τολμήσει, δεν τα χρειάζεται! Οι δυσκολίες είναι προκλήσεις που σε βοηθούν να εξελιχθείς. Άλλωστε και οι συμβατικές επιλογές έχουν το κόστος τους. Εφόσον θέλει μια γυναίκα να επιχειρήσει, σημαίνει πως έχει αποδεχθεί ότι το ρίσκο και η λήψη αποφάσεων θα είναι μέρος της καθημερινότητας της».

Το The People’s Trust είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει νεοσύστατες και υφιστάμενες μικρές επιχειρήσεις όλων των κλάδων, παρέχοντας μικροχρηματοδότηση μέχρι το ποσό των €10.000 και δωρεάν υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης. Ο οργανισμός έχει ως ιδρυτικό και βασικό χρηματοδότη το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr