NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Πέντε ελληνικές εταιρείες και ΜΚΟ αναδείχθηκαν πρωταθλητές στη βιώσιμη ανάπτυξη

Πέντε ελληνικές εταιρείες και ΜΚΟ αναδείχθηκαν πρωταθλητές στη βιώσιμη ανάπτυξη
10_04_2019 | 12:56
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Βραβεύθηκαν για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Sustainable Development Champions

Παρά τις οικονομικές και επιχειρηματικές προκλήσεις, υπάρχουν ελληνικές εταιρίες που πρωτοπορούν και στον τομέα της Βιώσιμης Ανάπτυξης, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας προγράμματα Εταιρικής Υπευθυνότητας, και έτσι όχι μόνο επιστρέφουν αξία στην κοινωνία, τους εργαζομένους και το περιβάλλον, αλλά ταυτόχρονα επιδεικνύουν την ευαισθησία τους για παγκόσμια θέματα, όπως είναι οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ην.Εθνών.

Την ευαισθησία τους αυτή την εκδήλωσαν μέσα από τη συμμετοχή τους στην Πρωτοβουλία Sustainable Development Goals Champions του Κέντρου Αειφορίας (CSE) και του MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο της επίσημης συνεργασίας των 2 αυτών φορέων με τα Ηνωμένα Έθνη. Η Πρωτοβουλία αυτή έλαβε χώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2018 με στόχο την ενημέρωση και εκπαίδευση σχετικά με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals - SDGs). Προσέλκυσε το ενδιαφέρον δεκάδων επιχειρήσεων, οργανισμών και ΜΚΟ που συμμετείχαν στην Πρωτοβουλία υποβάλλοντας τις δράσεις και τα προγράμματα που υλοποίησαν σε σχέση με τους Βιώσιμους Στόχους. Η Πρωτοβουλία υποστηρίχθηκε από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (CRI), την Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), την Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα καθώς και το insider.gr.

Οι εταιρείες που κατέκτησαν τον τίτλο των Champions για τους τομείς της Κοινωνίας, του Περιβάλλοντος και των Εργαζομένων είναι η Odyssea Organization για το Astrolab Academy, η Μέλισσα Κίκιζας ΑΒΕΕ Τροφίμων για την «Εβδομάδα Εθελοντισμού Εργαζομένων κεντρικών γραφείων Αθήνας, εργοστασίου Λάρισας και γραφείων Θεσσαλονίκης», το Ξενοδοχείο NJV Athens για «Συμμετοχή ως Μέλος στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού», τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη για το Πρόγραμμα «Μαθητές - Ηγέτες του Κόσμου, πολίτες του αύριο» και τα Ξενοδοχεία Μεγ.Βρετανία & King George για «Υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή ενέργειας και ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα ανακύκλωσης οργανικών-ανόργανων υλικών».

Οι πέντε Champions παρουσιάστηκαν και βραβεύθηκαν στο πρόσφατο Annual Sustainability Summit που διοργανώθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά στο Παλιό Χρηματιστήριο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την Υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Χορηγοί Επικοινωνίας ήταν ο ΑΝΤ1, το insider.gr και το epixeiro.gr, ενώ την παρουσίαση της εκδήλωσης πραγματοποίησε η Δημοσιογράφος Μαρία Σαράφογλου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr