NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

3η Gourmet Exhibition, με 80 παραγωγούς προϊόντων γαστρονομίας από όλη την Ελλάδα

3η Gourmet Exhibition, με 80 παραγωγούς προϊόντων γαστρονομίας από όλη την Ελλάδα
11_04_2019 | 12:10 11_04_2019 | 12:11
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Η έκθεση «Gourmet Exhibition» υποδέχθηκε στο νέο της χώρο, την Αποθήκη Γ’ στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, 80 παραγωγούς «αποκλειστικά εξαίρετων προϊόντων γαστρονομίας από όλη την Ελλάδα» και πάνω από 8.000 επισκέπτες. Οι διοργανωτές της θέσπισαν μία σειρά παράλληλων εκδηλώσεων με γευσιγνωσίες, παρουσιάσεις, σεμινάρια και ανοιχτές συζητήσεις.

Επιπρόσθετα, δημιούργησαν δύο ακόμη θεσμούς, τα «Βραβεία Κοινού» όπου προσκάλεσαν τους επισκέπτες της έκθεσης να δοκιμάσουν τα προϊόντα και να τα αξιολογούν, καθώς και τα βραβεία «Specialist Awards» όπου ειδικοί γευσιγνώστες δοκίμασαν και βαθμολόγησαν 120 προϊόντα, το κάθε ένα προϊόν ξεχωριστά με άριστα το 15, από τα οποία βραβεύθηκαν τα καλύτερα στις κατηγορίες: Παράδοση, Ελιά, Μέλι, Γεύση, Καινοτομία, Συσκευασία.

Η έκθεση σε αριθμούς:

  • 8.000 και πάνω επισκέπτες σε 3 ημέρες:
  • 700 buyers-επαγγελματίες από την Ελλάδα.
  • 200 buyers-επαγγελματίες από το εξωτερικό, κυρίως από ευρωπαϊκές χώρες.
  • 7% περίπου των καταναλωτών ήταν από το εξωτερικό.
  • 80 παραγωγοί αποκλειστικά με εκλεκτά και 100% τυποποιημένα τρόφιμα από κάθε μεριά της Ελλάδας.
  • 1.700 προϊόντα στα περίπτερα των παραγωγών, στη διάθεση του κοινού για γευστικές δοκιμές, αγορές, παραγγελίες και συνεργασίες.
  • 54 παράλληλες εκδηλώσεις με γευσιγνωσίες, σεμινάρια, ανοιχτές συζητήσεις και παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο “Olive Bar”, στο “Deli Bar” και στην αίθουσα γευσιγνωσίας:
  • 12 γευσιγνωσίες ελαιολάδων (ε.π. ελαιολάδων)
  • 4 γευσιγνωσίες ελιών
  • 5 γευσιγνωσίες μελιών
  • 17 γευσιγνωσίες διαφορετικών προϊόντων (τουρσιά, αλλαντικά, αλείμματα, σοκολάτες, ροφήματα κτλ)
  • 11 συζητήσεις / παρουσιάσεις
  • 4 τράπεζες γευσιγνωσίας
  • 1 σεμινάριο καλλυντικών
  • 28 experts που δραστηριοποιούνται στον χώρο της γαστρονομίας συνεργάστηκαν για το αποτέλεσμα της έκθεσης.
  • 120 προϊόντα συμμετείχαν στον διαγωνισμό των Specialist Awards.
  • 5 κριτές γαστρονομίας δοκίμασαν και βαθμολόγησαν τα προϊόντα των Specialist Awards (αλφαβητικά): Αλεξάνδρα Ανθίδου, Νικολέτα Μακρυωνίτου, Γιώργος Πίττας, Ιωάννα Σταμούλου και Ελένη Ψυχούλη.
  • 6 οι κατηγορίες των Specialist Awards: Παράδοσης, Ελιές, Μέλι, Συσκευασίας, Γεύσης και Καινοτομίας.

18 προϊόντα βραβεύθηκαν στα Specialist Awards

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

  • Χρυσό: Λουκούμια Σύρου, Συκουτρής
  • Ασημένιο: Καβουρμάς Λήμνου, Παλαίστρος
  • Χάλκινο: Ελαιόλαδο Efkraton

ΕΛΙΑ

  • Χρυσό: Δαμασκηνοελιές, Αϊνατζόγλου Family Farms
  • Ασημένιο: Καλαμών Zαρωμένη, Terra Creta
  • Χάλκινο: Βιολογικές Ανάλατες Ελιές, Γνήσιες Γεύσεις

ΜΕΛΙ

  • Χρυσό: Μέλι Γλυκάνισου, Bee Naturalles
  • Ασημένιο: Μέλι Παλιουρίου, Beekeeper Family
  • Χάλκινο: Μέλι Καστανιάς, Elawon

ΓΕΥΣΗ

  • Χρυσό: Κατσικίσιος Καβουρμάς, Παλαίστρος
  • Ασημένιο: Βιολογικό Παξιμάδι Κυθήρων, Αστάρτη
  • Χάλκινο: Bread & Butter Chips, Lagadas Farms

KAINOTOMIA

  • Χρυσό: Σοκολάτα Black Honey, Cocoowa
  • Ασημένιο: Ελαιόλαδο, Maron
  • Χάλκινο: Ζυμαρικά χωρίς Γλουτένη, Niama

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

  • Χρυσό: Σοκολάτα Movie, Cocoowa
  • Ασημένιο: Ελαιόλαδο, Ladolea
  • Χάλκινο: Ελαιόλαδο, Monogram

2.000 επισκέπτες (καταναλωτές, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι) συμμετείχαν στα Βραβεία Κοινού, βαθμολογώντας όσα ξεχώρισαν ως τα καλύτερα. 5 κατηγορίες στα Βραβεία Κοινού και 5 αντίστοιχα οι εταιρείες-εκθέτες που κέρδισαν:

  • Βραβείο Ελαιολάδου: Terra Creta, Grand Cru
  • Βραβείο Delicatessen: Lazaris, Μαντολάτο Σοκολάτα
  • Bραβείο Φυσικής Περιποίησης: Cura Naturale, Velluto Κρέμα
  • Βραβείο Καινοτομίας: Arritos, Βοτανικό Ρόφημα
  • Βραβείο Συσκευασίας: Cocoowa, Movie Chocolate
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr