NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Νέα μορφή ανακοίνωσης σύστασης εταιρειών - Αλλαγές στην χρήση εταιρικής σφραγίδας

Νέα μορφή ανακοίνωσης σύστασης εταιρειών - Αλλαγές στην χρήση εταιρικής σφραγίδας
12_04_2019 | 18:36 12_04_2019 | 18:42
epixeiro icon Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση

Στη δημοσιότητα δόθηκε, από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, η εγκύκλιος με Αριθ.Πρωτ. 41941 - 12/04/2019 για την εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4156/2013 γύρω από το θέμα της εταιρικής σφραγίδας και τη νέα μορφή ανακοίνωσης σύστασης εταιρειών.

Έτσι, θεσπίζεται η κατάργηση της υποχρέωσης για την ύπαρξη και χρήση εταιρικής σφραγίδας για την απόδειξη της εκπροσώπησης ή/και διαχείρισης των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, «απλοποιώντας τη λειτουργία του επιχειρηματικού περιβάλλοντος».

Το θέμα προέκυψε λόγω του σχετικού προβλήματος πληροφόρησης που φαίνεται πως έχει δημιουργηθεί, ειδικά στις συναλλαγές των νεοσύστατων εταιρειών. Η σχετική πληροφορία για την ισχύουσα διάταξη θα εμπεριέχεται πλέον στην ανακοίνωση σύστασης της εταιρείας και θα έχει την κάτωθι μορφή:

«Προσοχή: Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το νόμο (παρ. 12 άρθρου τρίτου ν. 4156/2013)

«Για κάθε πράξη εκπροσώπησης ή διαχείρισης νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου αρκεί η υπογραφή του νομίμου εκπροσώπου του νομικού προσώπου, το όνομα του και η περιγραφή της ιδιότητας του. Διατάξεις που προβλέπουν την υποχρεωτική ύπαρξη / χρήση εταιρικής σφραγίδας για την απόδειξη της εκπροσώπησης ή / και διαχείρισης των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου καταργούνται».

Συνεπώς, απαίτηση για χρήση εταιρικής σφραγίδας από το νόμιμο εκπρόσωπο ως προϋπόθεση σε συναλλαγές της εταιρείας όπως πχ για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, παροχή τηλεφωνικών ή διαδικτυακών υπηρεσιών, άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στο όνομα της εταιρείας είναι παράνομη.»

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr