NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Υπ. Εργασίας: Πρόσβαση των εργαζομένων στην ΕΡΓΑΝΗ και αλλαγές στη διαδικασία απολύσεων

Υπ. Εργασίας: Πρόσβαση των εργαζομένων στην ΕΡΓΑΝΗ και αλλαγές στη διαδικασία απολύσεων
15_04_2019 | 15:22 15_04_2019 | 15:23
epixeiro icon Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση

Πρόσβαση στα προσωπικά τους δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ θα έχουν οι εργαζόμενοι, μέσω των ρυθμίσεων που εντοπίζονται στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο του Υπουργείου Ευρασίας για τις 120 δόσεις.

Έτσι, σύμφωνα με το άρθρο 49 του νομοσχεδίου που έχει τον διακριτό τίτλο «Πρόσβαση εργαζομένων στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ», ο εργαζόμενος θα μπορεί να μπει στο σύστημα και να δει τα προσωπικά στοιχεία της σύμβασής του και τον τρόπο που τον έχει καταχωρήσει ο εργοδότης στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Την ίδια στιγμή, με το άρθρο 43 του νομοσχεδίου προβλέπεται ότι η καταγγελία της εργασιακής σχέσης θα είναι έγκυρη με την προϋπόθεση ότι η απόλυση οφείλεται σε «βάσιμο λόγο». Mε τη διάταξη αυτή, εισάγεται στο ελληνικό δίκαιο η αρχή της δικαιολογημένης καταγγελίας και τα δικαστήρια θα πρέπει να ερευνούν την ύπαρξη ή μη του βάσιμου λόγου της απόλυσης.

Τα δικαστήρια, για να θεωρήσουν έγκυρη μια απόλυση, θα πρέπει αυτή να είναι σύμφωνη με τους όρους του άρθρου 24 του Αναθεωρημένου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη.

Με πληροφορίες από Καθημερινή, in.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr