NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Η νέα αναβάθμιση της πλατφόρμας του Εξωδικαστικού και πώς βοηθά τις επιχειρήσεις

Η νέα αναβάθμιση της πλατφόρμας του Εξωδικαστικού και πώς βοηθά τις επιχειρήσεις

Σε λειτουργία τα νέα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας του Εξωδικαστικού Μηχανισμού που φέρνουν σημαντικές βελτιώσεις στην διαδικασία ρύθμισης οφειλών προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Από τις 11 Απριλίου 2019 μπήκε σε εφαρμογή μια πολύ σημαντική αναβάθμιση της πλατφόρμας του Εξωδικαστικού Μηχανισμού, προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία στην διαδικασία της αίτησης ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων, με επίκεντρο τη νέα δυνατότητα ρύθμισης οφειλών προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Πιο συγκεκριμένα, δίνεται πλέον η δυνατότητα της «δεύτερης ευκαιρίας» στις αιτήσεις που απορρίφθηκαν λόγω έλλειψης απαρτίας από μη συμμετοχή των τραπεζών, ώστε οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να ρυθμίσουν επιμέρους τις οφειλές τους προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Εφόσον δηλαδή οι τράπεζες ψηφίσουν αρνητικά στην αρχική ψηφοφορία για την έναρξη της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, τότε, εξαιρούνται οι τράπεζες και η αίτηση προωθείται προς ρύθμιση των οφειλών που αφορούν μόνο ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να προχωρήσουν οι αιτήσεις που σταματούσαν ήδη από το πρώτο στάδιο της έναρξης της διαδικασίας λόγω μη συμμετοχής των τραπεζών, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε πολλές επιχειρήσεις να ρυθμίσουν το μέρος των οφειλών τους που αφορούν χρέη προς Δημόσιο, κάτι που αναγνωρίζεται ως ιδιαίτερα κρίσιμο για την λειτουργία τους.

Επίσης, μέχρι τα τέλη Μάιου αναμένεται και νέα αναβάθμιση της πλατφόρμας με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα σε επιχειρήσεις να ρυθμίσουν επιμέρους τις οφειλές τους προς ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ, ακόμα και αν αυτές βρίσκονται στην περιοχή από 0 έως 15% των συνολικών οφειλών, δυνατότητα που μέχρι τώρα δεν υπήρχε. Επισημαίνεται ότι με το προηγούμενο καθεστώς, εφόσον μια τράπεζα είχε συμμετοχή μεγαλύτερη του 85% στο συνολικό χρέος, τότε η υπόθεση πήγαινε σε διμερή διαπραγμάτευση μεταξύ οφειλέτη και τράπεζας χωρίς την δυνατότητα ρύθμισης των μικρότερων οφειλών της επιχείρησης προς ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ. Με το νέο καθεστώς ακόμα και αν μια τράπεζα έχει πάνω από 85% του συνολικού χρέους, τότε, ανεξαρτήτως τι ψηφίζει η τράπεζα (θετικά ή αρνητικά), η αίτηση θα προωθείται για ρύθμιση των οφειλών προς ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ.

Συμβουλευτική υποστήριξη υποβολής αίτησης Εξωδικαστικού Μηχανισμού

Αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία της στην χρηματοοικονομική συμβουλευτική, η εταιρεία HFT Σύμβουλοι Επιχειρήσεων παρέχει στους πελάτες της ένα ολοκληρωμένο σύνολο συμβουλευτικών υπηρεσιών για την υποβολή αίτησης εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών.

Για δωρεάν έλεγχο επιλεξιμότητας της επιχείρησής σας για υποβολή αίτησης ρύθμισης οφειλών πατήστε εδώ.

Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες υποστήριξης της υποβολής αίτησης εξωδικαστικού μηχανισμού αφορούν:

  • Τον έλεγχο των προϋποθέσεων υπαγωγής επιχείρησης / ελεύθερου επαγγελματία στον μηχανισμό (δωρεάν)
  • Την τεκμηρίωση της αίτησης υπαγωγής με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και λοιπά απαραίτητα στοιχεία για την πληρότητα της αίτησης
  • Την τεκμηρίωση της βιωσιμότητας και της πρότασης ρύθμισης οφειλών της επιχείρησης / ελεύθερου επαγγελματία προς τους πιστωτές
  • Την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης στην πλατφόρμα του Εξωδικαστικού Μηχανισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες και εξειδικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη της περίπτωσής σας επικοινωνήστε με την HFT Consultants στο τηλέφωνο 210 65 65 400 ή με αποστολή του σχετικού αιτήματός σας με mail στο info@hft.gr και εξειδικευμένος σύμβουλος θα επικοινωνήσει μαζί σας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr