NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Αναπάντεχο τέλος στον «πόλεμο» μεταξύ Apple και Qualcomm - Ο ρόλος του iPhone

Αναπάντεχο τέλος στον «πόλεμο» μεταξύ Apple και Qualcomm - Ο ρόλος του iPhone

Σε μια αναπάντεχη εξέλιξη, η Qualcomm και η Apple κατέληξαν σε συμφωνία, βάζοντας τέλος σε μια δικαστική διαμάχη που κράτησε αρκετά χρόνια και που είδε τις δύο γνωστές εταιρείες να «μάχονται» η μια την άλλη σε δικαστικές αίθουσες, σε όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο του διακανονισμού, που μπορεί να θεωρηθεί «νίκη» για την Qualcomm, η Apple θα της καταβάλει ένα μη ανακοινωθέν ποσό. Οι εταιρείες κατέληξαν επίσης σε μια παγκόσμια συμφωνία αδειοδότησης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας εξαετούς διάρκειας, που μπορεί να παραταθεί για άλλα δύο χρόνια, ενώ συμφώνησαν πως η Qualcomm θα προμηθεύσει με υποσυστήματα την Apple για πολλά χρόνια. Το τελευταίο σημαίνει ότι τα modem της μπορεί να επανέλθουν στα iPhone (τα οποία χρησιμοποίησαν συστήματα της Intel στις τελευταίες εκδόσεις).

Η Apple είχε κατηγορήσει την Qualcomm ότι χρησιμοποιούσε παράνομες πρακτικές γύρω από πατέντες για να διατηρήσει μονοπώλιο στα μόντεμ, τα υποσυστήματα που συνδέουν τα κινητά με τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Η Qualcomm υποστήριζε από την πλευρά της ότι η Apple χρησιμοποιούσε την τεχνολογία της χωρίς να πληρώνει για αυτήν.

Η Apple ενσωμάτωνε μόντεμ της Intel σε μερικά iPhone το 2016. Αργότερα σταμάτησε να πληρώνει τέλη για πατέντες στην Qualcomm και σταμάτησε τελείως να χρησιμοποιεί τα υποσυστήματα της στα iPhone του 2018.

Με πληροφορίες από Verge

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr