NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Το ΕΕΠ διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Επιλέγω Σπουδές και Επάγγελμα»

Το ΕΕΠ διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Επιλέγω Σπουδές και Επάγγελμα»
17_04_2019 | 13:40
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, με την οργανωτική υποστήριξη του ΣΕΦΑ (Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής) και την επιστημονική υποστήριξη του Πανεπιστημίου Πειραιά, διοργανώνει Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού, με σκοπό τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.

Το θέμα της Ημερίδας είναι «Επιλέγω Σπουδές και Επάγγελμα» και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 στις 11.00 π.μ. στην αίθουσα Κίμωνος Ράλλη του Πειραϊκού Συνδέσμου, Καραΐσκου 104 Πειραιάς με προσκεκλημένο ομιλητή τον Δρ Κωνσταντίνο Κότιο, Διδάκτορα Α.Π.Θ., Σύμβουλο Σταδιοδρομίας της εταιρείας EMPLOY και συγγραφέα της σειράς οδηγών Σπουδών ΕΠΙΛΕΓΩ Σπουδές & Επάγγελμα.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, θα ενημερωθούν οι μαθητές και οι γονείς για όλες τις νέες αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο σύστημα εισαγωγής, για όλα τα νέα δεδομένα αναφορικά με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις αλλά και τη νέα κατανομή των σχολών στα 4 επιστημονικά πεδία, βοηθώντας στην έξυπνη επιλογή ομάδας προσανατολισμού. Επίσης, θα δοθεί αναλυτική ενημέρωση για τις σχολές και τα επαγγελματικά δικαιώματα των τμημάτων του μηχανογραφικού, λύνοντας απορίες και σε ειδικά δεδομένα όπως Ειδικές Κατηγορίες Υποψηφίων, Μετεγγραφές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, Μηχανογραφικό Κύπρου κ.ά. Μέσα από πρωτοποριακές έρευνες, θα συζητηθούν οι σύγχρονες τάσεις της αγοράς εργασίας και τα επαγγέλματα του μέλλοντος και θα παρουσιαστούν καινοτόμες ειδικότητες και εξειδικεύσεις.

Θα ακολουθήσουν θεματικές συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης (Πολυτεχνείο, Ιατρική, Νομική, Ψυχολογία, Οικονομικά, Πληροφορική, Στρατιωτικά κ.α.) με τη συμμετοχή Πανεπιστημιακών καθηγητών και στελεχών της αγοράς εργασίας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr