NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Πλησιάζουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ οι δωρεές για την αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων

Πλησιάζουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ οι δωρεές για την αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων
17_04_2019 | 14:28
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Περισσότερα από 800 εκατομμύρια ευρώ έχουν συγκεντρωθεί για την αποκατάσταση των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων, μετά την φωτιά που σημειώθηκε στο σημείο, όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος Υπουργός Πολιτισμού, Franck Riester. Όπως τονίζεται, συγκριτικά, το ετήσιο budget για την αποκατάσταση ιστορικών μνημείων φτάνει συνήθως τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Η άμεση προτεραιότητα είναι να διασφαλιστεί ο θόλος του Notre Dame, ο οποίος παρουσιάζει τρύπα στη μέση μετά την κατάρρευση που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με τον Riester, στις υπόλοιπες προτεραιότητες είναι η απομάκρυνση αγαλμάτων που έχουν υποστεί ζημιές και αποτελούν βάρος για το κτίριο.

Οι δωρεές πραγματοποιούνται μέσω της σχετικής ιστοσελίδας. Σειρά Γάλλων εκατομμυριούχων έχουν ήδη προσφέρει σημαντικά ποσά για την αποκατάσταση των ζημιών. Όπως δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος, Emmanuel Macron, οι σχετικές διαδικασίες θα χρειαστούν γύρω στα πέντε χρόνια, με τον Riester να δηλώνει πως δεν έχουν ακόμη καθοριστεί οι τεχνικές και τα υλικά.

Με πληροφορίες από Fortune

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr