NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

4ο Microsoft Summit «Transform. Innovate. Grow» στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

4ο Microsoft Summit «Transform. Innovate. Grow» στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
19_04_2019 | 10:56
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Ομιλητές διεθνούς φήμης στη σκηνή του μεγαλύτερου τεχνολογικού event της χρονιάς συζητούν για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Με θέμα "Transform. Innovate. Grow” και κεντρικό άξονα συζήτησης την Τεχνητή Νοημοσύνη, το Microsoft Summit επιστρέφει στις 14 Μαΐου στην Κεντρική Λυρική Σκηνή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έτοιμο να καθηλώσει το κοινό! Το μεγαλύτερο τεχνολογικό event φέρνει στην Ελλάδα την παγκόσμια συζήτηση γύρω από τις τεχνολογικές εξελίξεις, με ομιλητές διεθνούς φήμης να αναδεικνύουν πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) μπορεί σήμερα να βοηθήσει τον άνθρωπο, τους οργανισμούς αλλά και τις κυβερνήσεις να πετύχουν περισσότερα.

Ποιες είναι λοιπόν οι τάσεις και οι προκλήσεις; Πώς μπορεί να μεγιστοποιηθεί η ευκαιρία της Τεχνητής Νοημοσύνης; Αλλά και πόσο σχετική είναι η ευκαιρία αυτή για τη χώρα μας; Τι πιστεύουν οι πολίτες; Πόσο έτοιμες είναι οι ελληνικές επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τα οφέλη που φέρνουν οι νέες τεχνολογίες και να επενδύσουν στο ΑΙ; Αυτά και άλλα ερωτήματα θα προσπαθήσουν να απαντηθούν επί σκηνής με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών ενώ, τη δική τους οπτική θα παρουσιάσουν εμπνευστικοί ομιλητές όπως:

  • Ο Garry Kasparov - ο κορυφαίος σκακιστής όλων των εποχών. Θεωρείται ο μεγαλύτερος παίκτης σκάκι στην ιστορία, αφού από το 1985 – όταν και κέρδισε τον τίτλο του νεότερου παγκόσμιου πρωταθλητή – έως το 1996 ήταν ο αδιαφιλονίκητος παγκόσμιος πρωταθλητής. Έχασε πρώτη φορά το 1997 από ηλεκτρονικό υπολογιστή. Σήμερα, είναι συγγραφέας και πολιτικός ακτιβιστής, ενώ συχνά μιλά για τη σχέση ανθρώπου-μηχανής.
  • Ο Dr. Nicholas Christakis - ο ελληνικής καταγωγής κοινωνιολόγος-βιολόγος, καθηγητής του Yale, με πλούσιο συγγραφικό έργο. Έχει χαρακτηριστεί από το περιοδικό Time ως ένας από τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον κόσμο, ενώ έγινε παγκοσμίως γνωστός το 2009 με το βιβλίο ‘Connected’ όπου παρουσιάστηκαν στοιχεία σχετικά με το πώς τα κοινωνικά δίκτυα επηρεάζουν κάθε πλευρά της ζωής μας.
  • Ο Saqib Shaikh - ο μηχανικός της Microsoft που έχασε την όρασή του σε ηλικία 7 ετών, κρύβεται πίσω από τη δημιουργία του Seeing AI app , της εφαρμογής που με τη βοήθεια του AI βοηθά ανθρώπους με προβλήματα όρασης περιγράφοντας ανθρώπους, κείμενο, και αντικείμενα.
  • Ο Sean Alexander - ο επικεφαλής μηχανικός της Microsoft υπεύθυνος για τη στρατηγική σε θέματα ΑΙ τεχνολογίας. Τα τελευταία 20 χρόνια, ηγείται επιστημονικών ομάδων που εργάζονται για σημαντικές εφαρμογές του AI, όπως το Microsoft AI, το Kinect για Xbox, developer platforms. Η δουλειά του έχει αναγνωριστεί με βραβείο Emmy, και πολλά διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Τo συνέδριο-θεσμός της Microsoft, που αναμένεται να προσελκύσει εκατοντάδες εκπροσώπους του επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού κόσμου, στελέχη πληροφορικής, start-uppers, tech enthusiasts, δημοσιογράφους αλλά και influencers, θα ανοίξει η CEO της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, Πέγκυ Αντωνάκου, προ(σ)καλώντας το κοινό να γνωρίσει τον τρόπο που οι τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις μπορούν να βοηθήσουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και της κοινωνίας αλλά και τις δυνατότητες που ανοίγονται για τη χώρα μας σήμερα! Στη σκηνή του Microsoft Summit θα βρεθεί ο Philippe Rogge, President, Microsoft Central and Eastern Europe, ενώ το συνέδριο θα παρουσιάσει ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν.

Για online εγγραφή πατήστε εδώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr