NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Μετά το Πάσχα η ρύθμιση των 120 δόσεων σε Ασφαλιστικά Ταμεία και Εφορία

Μετά το Πάσχα η ρύθμιση των 120 δόσεων σε Ασφαλιστικά Ταμεία και Εφορία
23_04_2019 | 17:18 25_04_2019 | 16:28
epixeiro icon Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση

Νέες προοπτικές ρύθμισης οφειλών προς Ασφαλιστικά Ταμεία και Εφορία για πολλές ομάδες οφειλετών που βρίσκονταν εκτός πλαισίου ρύθμισης.

Σε αναμονή για την εφαρμογή της νέας ρύθμισης των 120 δόσεων για οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία αμέσως μετά το Πάσχα, ενώ παράλληλα δρομολογείται και αντίστοιχη ρύθμιση και τις οφειλές προς την εφορία.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, στα πλαίσια της νέας ρύθμισης οι δόσεις θα καθορίζονται ανάλογα με το εισόδημα και το ύψος της οφειλής, με τα χαμηλά εισοδήματα να έχουν πιο ευνοϊκές διατάξεις. Θα υπάρχει κάτω όριο για το πλήθος των δόσεων, το οποίο όμως θα είναι μεγαλύτερο από τις 12 δόσεις που ισχύουν σήμερα, με πιθανότερο να ανέλθει στις 18 δόσεις κατ’ ελάχιστον, για τους οφειλέτες που μπορούν να ανταποκριθούν. Ανάλογα δηλαδή με τη δυσκολία του οφειλέτη να ανταποκριθεί στην αποπληρωμή των οφειλών του θα υπάρχει και αντίστοιχη αύξηση του πλήθους των δόσεων έως και 120 δόσεις.

Η ρύθμιση θα είναι ανοιχτή σε μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, επιχειρήσεις, όσους έχουν κλείσει τα βιβλία τους και έχουν διακόψει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Με αυτό τον τρόπο διευρύνεται το πεδίο εφαρμογής των ρυθμίσεων οφειλών προς το Δημόσιο καθώς προβλέπεται η δυνατότητα να ενταχθούν όσοι είχαν κάνει παύση της επιχειρηματικής του δραστηριότητας και εξαιρούνται από τη διαδικασία ρύθμισης οφειλών μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού. Επίσης, θα μπορούν να υπαχθούν και όσοι είναι σήμερα ενταγμένοι σε ρύθμιση 12 δόσεων, για το υπολειπόμενο ποσό οφειλής που βρίσκεται σε ισχύ, με απώλεια των διευκολύνσεων προηγούμενων ρυθμίσεων. Από τη νέα ρύθμιση θα εξαιρεθούν μόνο όσοι τελεσίδικα έχουν ενταχθεί στον εξωδικαστικό μηχανισμό και στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (ν.3869/2010).

Η πλατφόρμα των 120 δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία αναμένεται να ανοίξει με την ψήφιση του νέου νόμου αμέσως μετά το Πάσχα, ενώ εξελίξεις αντίστοιχα αναμένονται και προς την κατεύθυνση της ρύθμισης οφειλών στην εφορία. Στο μεταξύ, ήδη οι επιχειρήσεις μπορούν και αξιοποιούν το εργαλείο ρύθμισης οφειλών μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού, συνολικά προς όλους τους πιστωτές τους συμπεριλαμβανομένων και των οφειλών τους προς Δημόσιο, με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα βάσει των πρόσφατων ανακοινώσεων της αρμόδιας Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.


Έχετε επιχείρηση με οφειλές σε Τράπεζες, Δημόσιο και Προμηθευτές; Αξιοποιήστε την ευκαιρία του εξωδικαστικού μηχανισμού για τη ρύθμιση των οφειλών της επιχείρησής σας!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr