NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει «γιγαντιαία» βάση δεδομένων με βιομετρικά στοιχεία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει «γιγαντιαία» βάση δεδομένων με βιομετρικά στοιχεία

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε την περασμένη εβδομάδα για τη διασύνδεση μιας σειράς συστημάτων ελέγχου των συνόρων, μετανάστευσης και επιβολής του νόμου, σε μια γιγαντιαία βάση δεδομένων με βιομετρικά δεδομένα και με δυνατότητα αναζήτησης, από πολίτες της ΕΕ και από τρίτες χώρες.

Η νέα βάση δεδομένων θα είναι γνωστή ως Common Repository Identity (CIR) και θα ενοποιήσει αρχεία περισσότερων από 350 εκατομμυρίων ανθρώπων. Βάσει του σχεδιασμού, η CIR θα διασυνδέσει, αυτόματα, ημερομηνίες γέννησης, αριθμούς διαβατηρίου και άλλα στοιχεία ταυτότητας με βιομετρικά στοιχεία (όπως δακτυλικά αποτυπώματα και σαρώσεις προσώπου) και θα τα διαθέσει σε όλες τις συνοριακές αρχές και σε αρχές επιβολής του νόμου.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υποσχέθηκαν «κατάλληλες διασφαλίσεις» για την προστασία του δικαιώματος των πολιτών στην ιδιωτική ζωή και για τη ρύθμιση της πρόσβασης των αξιωματικών στα δεδομένα. Όταν λειτουργήσει, το CIR θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα συστήματα του είδους στον κόσμο, πίσω από εκείνα που χρησιμοποιούνται σε Κίνα και Ινδία.

Με πληροφορίες από ZDnet

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr