NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Eurostat: «Πρωταγωνίστρια» η Δυτική Μακεδονία στην ανεργία των νέων

Eurostat: «Πρωταγωνίστρια» η Δυτική Μακεδονία στην ανεργία των νέων

Περισσότερο από το 80% των περιφερειών «NUTS 2» της Ευρωπαϊκής Ένωσης «είδαν» το ποσοστό ανεργίας για άτομα ηλικίας 15-74 ετών να μειώνεται το 2018 σε σύγκριση με το 2017. Περίπου το 60% σημείωσε μείωση τουλάχιστον 0,5 ποσοστιαίων μονάδων.

Ωστόσο, τα ποσοστά ανεργίας συνεχίζουν να διαφέρουν σημαντικά ανά περιφέρεια. Τα χαμηλότερα εντοπίζονται σε περιοχές της Τσεχίας, της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Στην άλλη πλευρά της κατάταξης, τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας εντοπίζονται στο γαλλικό Mayotte (35,1%), στην αυτόνομη ισπανική πόλη Ceuta (29,0%) και στη Δυτική Μακεδονία, στην Ελλάδα (27,0%).

Μεταξύ των 280 περιφερειών της ΕΕ για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, 71 είχαν ποσοστό ανεργίας μικρότερο από 3,5% το 2018, το ήμισυ του μέσου όρου της ΕΕ (6,9%). Εδώ, βρίσκονται είκοσι περιοχές στη Γερμανία, δεκαπέντε στο Ηνωμένο Βασίλειο, εννέα στην Πολωνία, επτά στην Τσεχία, πέντε στην Ουγγαρία, τέσσερις στην Ολλανδία και στην Αυστρία, δύο στο Βέλγιο και την Αυστρία. Αντίθετα, 30 περιφέρειες είχαν ποσοστό τουλάχιστον 13,8%, διπλάσιο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο: δώδεκα περιφέρειες στην Ελλάδα, οκτώ στην Ισπανία και πέντε στη Γαλλία και την Ιταλία.

Σημειώνεται πως η Δυτική Μακεδονία παρουσιάζει και από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στους νέους (15-24 ετών) φτάνοντας το 62%, την ώρα που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος βρίσκεται στο 15,2%. Την ίδια στιγμή, γενικότερα, περιοχές της Ελλάδας ξεχωρίζουν και σε ένα άλλο στατιστικό, σε εκείνο που αναφέρεται στους ανέργους που βρίσκονται εκτός εργασίας για τουλάχιστον ένα χρόνο, με την Ήπειρο (77,2%) και την Αττική (76,0%) να «ξεχωρίζουν».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr